Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latgales keramika

Latgales keramika – tautas podniecības organizētākā nozare ar īpatnējām, spilgtām, noturīgām novada tradīcijām. Latgales keramika kā jēdziens sevi pieteica vien 20. gadsimtā, taču kā parādība ar izteiktu teritoriālu nevis nacionālu raksturu tā veidojās jau aizvēsturē kā ģeogrāfisku, ekoloģisku, antropoloģisku, socioloģisku, vēsturisku un citu faktoru kopums.

Līdzās plašiem starptautiskajiem pasākumiem studija Latgale pastāvīgi piedalās izstādēs un citos pasākumos. Meistarklases un keramikas apdedzināšanas demonstrējumi tika rīkoti Vērmanes dārzā Rīgā XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ietvaros 2013. gadā un XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku un Starptautiskā folkloras festivāla Baltica 2015 ietvaros 2015. gadā.
2015. gadā studija Latgale svinēja 35 gadu jubileju.
 
"Keramika – darbošanās ar un ap mālu – ir dzīvesveids, jo tai pakļauts ir ik mirklis, bet studija Latgale ir tas, ar ko ir saistīts viss mana mūža darbs. Veidojot studijas dzīvi, mēs izzinām, saglabājam un popularizējam Latgales keramikas tradīcijas, nododot aroda prasmes jaunajai paaudzei. Un kā gan citādi lai ieinteresē jaunos pievērsties šim arodam, ja ne kopā radot un veidojot nākotni Latgales keramikai?
Studija nevar pastāvēt bez cilvēkiem, kas to veido, tas ir kopīgs darbs gan pie izstādēm, vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan arī kopīga ikdiena, kurā cits citu papildinām un pielabojam, pakašķējamies, salabstam un svinam. Šī kopīgā darba telpa ir tas, kas veido studijas Latgale garu, kura dzīvīgums un radošums ļauj realizēt pat visneprātīgākās idejas," stāsta studijas vadītāja Lilija Zeiļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Mencendorfa nams, Grēcinieku iela 18

Kad?

16. janvāris, 2016 – 19. februāris, 2016

P.–Sv. 10–19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja