Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas vasaras mežragu zelts

Trešdien, 22. augustā, pulksten 19 koncertzāles Lielais dzintars Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē festivāls Liepājas vasara turpināsies ar koncertu Liepājas mežragu zelta skaņas.

Liepājas Mežragu kvartetā šobrīd muzicē Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – Ingus Novicāns, Aivars Vadonis, Edgars Kalniņš un Edgars Ruģelis. Liepājā pēdējās desmitgadēs bijuši vairāki mēģinājumi izveidot stabilu mežragu kvartetu, bet pašreizējā kolektīva pirmsākumi meklējami pirms trim gadiem. Pērn sagatavota koncertprogramma, ar kuru startēts festivālā Palangā. Latvijā pirmās ziņas par mežragu kvartetiem parādās no 19.gadsimta otrās puses, kad brāļu Jurjānu kolektīvs apbraukāja dzimto zemi, ar mūziku iepazīstinot plašākas tautas masas.

Koncerta pirmajā daļā Liepājas mežragu kvartets spēlēs gan īpaši šim instrumentam radītus baroka un klasicisma laika skaņdarbus, gan arī romantiķu J. Brāmsa un P. Čaikovska kompozīciju pārlikumus, gan arī 20.gadsimta komponistu darbus, tostarp slavenā kinofilmu mūzikas autora E. Morikones pazīstamo tēmu Gabriēla oboja, kas komponistam pirms vairāk kā 30 gadiem atnesa Oskaru.

Otrajā daļā Liepājas mežragu kvartetam pievienosies viņu draugi un domubiedri mūzikā – Jānis Ivuškāns (trompete), Ritvars Garoza (klavieres), Māris Zīlmanis (sitamie instrumenti), Marta Kauliņa (perkusijas) un Mārtiņš Zālīte (kontrabass). J. Ivuškāns īpaši šai programmai veidojis aranžējumus J. S. Baha, A. Vivaldi, A. Pjacollas un Ē. Ešenvalda skaņdarbiem, kuri izskanēs līdz šim nedzirdētās versijās. J. Ivuškāns norāda, ka darbs pie šīs programmas bijis interesants izaicinājums. “Nekur pasaulē nav atrodamas notis šādam neierastam sastāvam, jo mežrags nav tas instruments, ko bieži mēdz izmantot džezā vai popmūzikā. Šīs ir jaunas un neierastas aranžijas un tas arī ir pats labākais,” uzsver mūziķis.

Festivāls Liepājas vasara noslēgsies 25. augustā ar pasaulslavenās latviešu operdziedātājas Maijas Kovaļevskas un LSO koncertu diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars, Radio 8, Liepāja

Kad?

22. augusts, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja