Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Porcelāna apgleznošanas simpozija Kopā – Together 2023 dalībnieku darbu izstāde

Izstādē eksponēti darbi, kas radīti Latvijas Mākslas akadēmijas un Valsts izglītības attīstības aģentūras organizētajā Vasaras skolā – Porcelāna apgleznošanas simpozijā. Šogad tajā piedalījās dalībnieki no 17 valstīm: Gruzijas, Uzbekistānas, Lietuvas, Turcijas, Vācijas, Grieķijas, Meksikas, Korejas Republikas, Moldovas, Čehijas Republikas, Francijas, Polijas, Austrijas, Azerbaidžānas, Spānijas, Norvēģijas un Latvijas.

Simpozija laikā dalībnieki iepazinās ar Latvijas porcelāna mantojumu un pēcāk iesaistījās praktiskā darbnīcā, kurā mākslinieces Ineses Brants vadībā radīja darbus, izmantojot virsglazūras porcelāna apgleznošanas tehniku. Dalībnieki arī apmeklēja lekcijas un muzejus, piedalījās paraugdemonstrējumos un meistarklasēs, kā arī dalījās pieredzē un paši veidoja savus radošos darbus.

Simpozijā radītajiem porcelāna apgleznojumiem piemīt eksperimentāls raksturs – tiek pārkāptas tradīciju robežas. Mūsdienu mākslinieku radošā novitāte padara darbus atšķirīgus no industriālā porcelāna vai vēsturisko paraugu atražošanas.

Latvijas porcelāna tradīcijas veidojušās kopš 19. gadsimta vidus. S. M. Kuzņecova porcelāna un fajansa fabrika, Jesena porcelāna fabrika, Baltars un citas porcelāna apgleznošanas darbnīcas, Rūdolfs Pelše un Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas katedra, Rīgas Porcelāna rūpnīca, Lietišķās mākslas vidusskolas keramikas nodaļa – tie ir Latvijas porcelāna vēstures simboli, kas veidojuši un pilnveidojuši porcelāna apgleznošanas tradīciju Latvijā, lai nestu Latvijas porcelāna vārdu pasaulē. Porcelāna apgleznošanas darbnīcas Baltars mākslas porcelāns sajūsminājis daudzus, un šodien tas ir ietverts Latvijas kultūras kanonā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Raiņa un Aspazijas vasarnīca, Jāņa Pliekšāna iela 5/7, Majori

Kad?

25. augusts, 2023 – 30. septembris, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja