Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Rīgā ar koncertu atgriežas izcilā britu džeza pianiste Katja Surikova un pasaulē pazīstamais čellists Ruslans Viļenskis

26. janvārī, plkst. 19.00, Rīgas kuģniecības un vēstures muzeja Kolonnu zālē uzstāsies lieliskā britu džeza pianiste un komponiste Katja Surikova (Katya Sourikova), pasaulē pazīstamais čellists Ruslans Viļenskis (Ruslan Vilensky) un kontrabasists Simons Bauers (Simon Bauer) no Vācijas.

Par Surikovas mūziku žurnāls All about Jazz rakstījis:  ”Skaista, liriska un niansēta mūzika, kura kustas brīvi un organiski, savienojot amerikāņu un Eiropas džeza tradīcijas”. Viņas spēle guvusi plašu starptautisku atzinību gan no klausītājiem, gan kritiķiem. Surikovas mūzika apvieno džeza, klasiskās mūzikas, tautas mūzikas un pasaules mūzikas tradīcijas. Viņas klavieru skanējums ir bagāts ar kontrastiem un dinamiku - no melanholijas līdz spēcīgai enerģijai. Surikova strādājusi ar starptautiski atzīto saksofonistu Kurtisu Makdonaldu (Curtis Mcdonald), slaveno amerikāņu džeza pianisti Merlīnu Krispelu (Merilyn Crispell), trompetistu Deivu Duglasu (Dave Douglas) u.c.

Rīgā Surikovu dzirdēsim kopā ar pasaulē pazīstamo čellistu Ruslanu Viļenski un kontrabasistu Simonu Baueru no Vācijas, izpildot kompozīcijas gan no mākslinieces pēdējā albuma Ivan’s Dream, gan mūziku no multimediāla projekta  Queen Maud Land.  Koncertā Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā savīsies džeza mūzika, klasiskā mūzika, Ziemeļvalstu laikmetīgais džezs un pasaules mūzika.

VILENSKY LIVE  ir augstvērtīgas mūzikas koncertu sērija Baltijā. Koncertu sērijas ietvaros ir uzstājušies tādi pasaulslaveni mākslinieki, kā itāļu komponists un bandoneonists Paolo Russo un laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģenda, Grammy balvas laureāts - maestro Pablo Zīglers (Pablo Ziegler), britu džeza pianiste Katja Surikova un Latin-Grammy balvas ieguvējs ģitārists Kike Sinēzi.

Ruslans Viļenskis ir viens no vadošajiem Eiropas čellistiem. Pēc liktenīgās tikšanās ar Mstislavu Rostropoviču, pārcēlās no Latvijas uz Vāciju un kļuva par slavenā čellista un pedagoga Dāvida Geringa audzēkni Berlīnē. Saņēmis Berlīnes Filharmonijas Herberta fon Karajana stipendiju, pēc maestro Valērija Gergijeva uzaicinājuma kļuva par Marijas teātra simfoniskā orķestra pirmo čellu. Uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp Concertgebouw Amsterdamā, Theater Diligentia Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, Konzerthaus Berlīnē, Alte Oper Frankfurtē, Berwaldhallen Stokholmā, Jazzhus Montmartre Kopenhāgenā.

Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā, Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – PABLO ZIEGLER MEETS RUSLAN VILENSKY ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru (Pablo Ziegler), DUO RUSSO & VILENSKY ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, DUO SINESI & VILENSKY ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi (Quique Sinesi). Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas kuģniecības un vēstures muzejs, Palasta 4

Kad?

26. janvāris, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja