Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šerloka Holmsa dzimšanas diena

Rīga ir vienīgā pilsēta pasaulē, kurā svin ļoti neparastu dzimšanas dienu – pasaulē visslavenākā un visu paaudžu mīlētā izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas dienu. Aicinām piedalīties unikālā kostīmu parādē “Šerloku Holmsu gājiens”, kas notiks pilsētas centrā un beigsies ar svētku ceremoniju pie slavenās Holmsa mājas „Beikerstrītā 221B” (Vecrīgā, Jaunielā 24).

Šajā dienā visiem angļu rakstnieka Konana Doila slaveno stāstu cienītājiem būs iespēja pārvērsties par pašu izmeklētāju vai kādu citu literāro tēlu. Labākos sagaida balvas, bet visiem dalībniekiem ir garantēta jautrība un neaizmirstamas atmiņas pēc mūsu pilsētas apmeklējuma. Turklāt, programmā ir paredzēti daudzi svētku pasākumi, kuros varēs piedalīties ik katrs svētku apmeklētājs. 2013. gada svētku programma13.00-15.00Tradicionāls Šerloku Holmsu gājiens no pilsētas centra līdz Vecrīgai. Dalībnieku konkurss notiks divās kategorijās: LABĀKAIS HOLMSSIr atļautas visas diženā izmeklētāja tēla interpretācijas  – no ekranizējumiem un grāmatu tēliem, līdz individuāliem, pašu izdomātiem. Nav obligāti jāievēro kostīms no „A” līdz „Z”, galvenais - kostīmā izmantot pietiekami daudz detaļu, lai izveidotos atpazīstams tēls. LABĀKAIS TĒLSŠajā konkursā piedalās visi iemīļotā romāna tēli – sākot ar doktoru Vatsonu un harizmātisko profesoru Moriartiju, līdz mīļajai misis Hadsonei un skaistulei Irēnai Adlerei. Krāšņajā gājienā piedalīsies sers Henrijs, doktors Mortimers, Berimors un daudzi citi. Gājiena dalībnieku reģistrācija notiks savlaicīgi pirms pasākuma – mājaslapā holmes.lv, kā arī uz vietas organizācijas punktā. Jāreģistrējas visiem dalībniekiem, kuri grib pretendēt uz balvu. Reģistrācijai nepieciešams tēla apraksts, fotogrāfija un personas dati. Uzvarētājus nosaka žūrija.15.00-16.00ANGĻU SUGU SUŅU PARĀDELielbritānija ir suņus mīloša valsts. Konans Doils savos darbos par Šerloku Holmsu ļoti rūpīgi aprakstīja četrkājainos draugus. Tāpēc te būs redzami labākie angļu sugu suņu pārstāvji vienviet. Būs arī Bāskervila suņi.Pasākuma norises vieta – Doma laukums. Organizē žurnāls Amber Dog14.00-16.00”AUZU PĀRSLU PUTRU, KUNGS?”Tradicionāls britu ēdiens – auzu pārslu putra ar ievārījumu/džemu. Cienā sulainis Berimors. Pasākuma norises vieta – Doma laukums.17.00-18.00TĒJAS BAUDĪŠANA KOPĀ AR MISIS HADSONIVecrīgas kafejnīcas piedāvā saviem viesiem klasisko tējas pauzi plkst. 17.00 – “Five o’clock tea”.14.00-18.00RETRO FOTOGRĀFIJU SALONSFotosesijas svētku viesiem atjaunotajos autentiskajos interjeros un ar tā laika atribūtiem.No plkst. 20.00VAKARA SVĒTKU PASĀKUMI Vakara pasākumu programmā ir ieplānotas kinoskates – filmu par Šerloku Holmsu retrospektīva. Programmā filmas no Krievijas līdz Jāpanai. Naktsklubi aicina uz tematiskām ballītēm Viktorijas laikmeta stilā, būs arī kostimizēti pasākumi, izklaides, uguņošana. Visas svētku dienas garumā darbosies suvenīru tirdziņi Vecrīgā, notiks ekskursijas pa leģendārās filmas uzņemšanas vietām, kā arī visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties interaktīvā izmeklēšanas spēlē (organizē starptautiskais nakts ekstremālo spēļu tīkls Encaunter). *Pasākumu norises laiks un to galīgais saraksts vēl var mainīties. Visa aktuālākā informācija tiks publicēta pasākuma oficiālajā mājas lapā www.holmes.lv, kā arī Facebook lapā: Facebook.com/Sherlock Holmes`Birthday.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja