Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ditas Rietumas kino izlase: 16.XII – 22.XII

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

La La Land. Kalifornijas sapņi @@@@@ 

Režisors Demjens Šazels. Lomās Raiens Goslings, Emma Stouna, Rozmarija de Vita u. c.  

Emmas Stounas un Raiena Goslinga atraktīvi izspēlēts mūzikls par diviem radošiem Losandželosas jauniešiem, kuri ar zobiem un nagiem cīnās par vietu zem šovbiznesa saules. Viena no gada pārsteidzošākajām amerikāņu filmām, kura drosmīgi apdzīvo mūzikla teritoriju. Šā žanra ziedu laiki ir palikuši kinovēsturē – sekmīgi mūzikli mūsdienās top reti. Un šī ir veiksme! Trīsdesmit vienu gadu vecā režisora Demjena Šazela filma sakņojas viņa profesionālajā briedumā un fanātiskajā mīlestībā pret mūzikliem un to pagātni.  

Beļģu karalis @@@ 

Režisori Peters Brosens, Džesika Vudvorta. Lomās Peters van den Begins, Lisī Debeja, Titus de Vogts  

Ekstravagants Eiropas produkts – Beļģijas, Nīderlandes un Bulgārijas projekts, kurā kombinēti ironijas, absurda un traģikomēdijas elementi. Galvenais varonis ir karalis, kuram pēkšņi jāatgriežas Beļģijā, lai glābtu valsti no sabrukuma. Darbība risinās mūsdienās. Karaļa gaitas ir aicināts fiksēt kāds dokumentālists. Tādējādi filmas intonatīvo kokteili papildina rotaļas ar spēles un dokumentālā kino nosacītību. Ambiciozi, eklektiski, lai neteiktu – juceklīgi, taču "bonuss" par dullumu un vēlmi eksperimentēt.  

Tonijs Erdmanis @@@@@

Režisore Marena Āde. Lomās Pēters Simonišeks, Sandra Hillere, Mihaels Vitenborns u. c.  

Pirms vairākām dienām Tonijs Erdmanis ieguva piecas Eiropas Kinoakadēmijas balvas (labākā filma, režija, scenārijs, aktieris un aktrise). Unikāls ir arī fakts, ka pirmo reizi Eiropas Kinoakadēmijas labākās filmas balvu saņēma sievietes veidota filma. Talantīgajai vācu režisorei Marenai Ādei izdevies pārspēt veselu režijas dzīvo klasiķu kohortu. Niansētā, traģikomiskā filma par meitas un tēva attiecībām ir obligātā skatāmviela, ja uzskatāt, ka Eiropas kultūrtelpa un Eiropas kino uz jums attiecas.

Degošais un To atceras tikai vilcieni

Režisora Jāņa Putniņa dokumentālo filmu dubultseanss Kino Bize  

Latvijā veidotās filmas pulcē iespaidīgu skatītāju auditoriju – Melānijas hroniku noskatījušies 70 000 cilvēku, pirms nedēļas pirmizrādīto komēdiju Svingeri arīdzan publika apmeklē knaši un braši. Taču nepalaidiet garām divas dokumentālās filmas, kas sagādā īstu kinematogrāfisku baudījumu. Filmu Degošais un To atceras tikai vilcieni autors Jānis Putniņš ir viens no interesantākajiem pašmāju režisoriem. To atceras tikai vilcieni miesu veido fragmenti no Latvijas klasiskajām filmām, kurās filmēti vilcieni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja