Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ditas Rietumas kino izlase: 30. VIII - 6. IX

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Bīstamās spēles

@@@@

Režisors Rodžers Kambls. Lomās Sāra Mišela Gelāra, Rīza Viterspūna u.c.

Vienā seansā Kino Citadele (30.VIII plkst. 19) būs skatāma 1999. gada filma. Savulaik tā bija drosmīga un mūsdienīga Šoderlo de Laklo romāna Bīstamie sakari versija. Tajā garlaikotie franču aristokrāti, kuri nododas izvirtušām un nežēlīgām attiecību spēlēm, bija aizstāti ar šķietami ikdienišķiem amerikāņu jauniešiem. Var diskutēt, vai filma patiešām ir nonākusi klasikas kārtā, tomēr nevar noliegt tās profesionālās kvalitātes. Ja vēl ļaujamies nostalģijas vilnim, kvalitatīvi pavadīts vakars ir garantēts. Šī ir režisora Rodžera Kambla labākā filma. 

 

Cūka

@@@@

Režisors Mani Hagīgī. Lomās Hasans Madžūnī, Leila Hatāmī, Leila Rašīdī u. c. 

Ekscentriska, ekstravaganta, bezkaunīga un dulla komēdija, kas ļauj iepazīt Latvijā maz rādīto Irānas kino no tā neparastākās puses. Būtu pārspīlēti teikt, ka Irānas filmas Latvijā nav zināmas, protams, tās laiku pa laikam parādās festivālos un iegūst prestižas balvas (atceramies Oskaru filmai Komivojažieris). Irāna ik gadu saražo vairāk nekā simt filmu, dažas no tām nonāk Rietumeiropā. Cūka bija šā gada Berlīnes festivāla jaukā provokācija. Filmā mutuļo ironija un sarkasms, kas adresēts gan Irānas kino industrijai, gan Irānas sabiedrībai.

 

22.jūdze

@@@

Režisors Pīters Bergs. Lomās Marks Vālbergs, Lorēna Koena, Iko Uvaiss u. c. 

Šis ir trilleris, kura režisors Pīters Bergs ir vairākkārt sadarbojies ar Marku Vālbergu – pamatā gan filmās, kas ir balstītas uz patiesiem notikumiem (Patriotu diena u. c.). Šis stāsts par CIP aģentu (Vālbergs), kuram ir uzdots izvest no Indonēzijas svarīgu cilvēku, kurš gatavs sadarboties ar ASV, ir tīra izdoma. Savu lomu Vālbergs spēlē pārliecinoši, ko nevar teikt par šoreiz manierīgo Džonu Malkoviču izlūkdienesta darboņa tēlā. Māksliniecisku novatorismu filmā nevajadzētu meklēt. Sižets ir paplāns, toties kautiņu un sprādzienu ir daudz.

 

Barvedis

@@@

Režisors Alberts Hjūss. Lomās Kodijs Smits-Makfī, Morgans Frīmens u. c.

Stāsts par ledus laikmeta puiku un vilku – diviem vientuļniekiem, kuri noklīduši no savas cilts un sava bara, – ir ieguvis amerikāņu kino raksturīgo vērienu, emocionalitāti, specefektus un dekoratīvismu, kas balansē uz kiča robežas. Humānisma ideju vārdā tas viss ir piedodams. Jācer, ka jaunieši, kas ir filmas mērķauditorija, ļausies senvēstures un episku, mežonīgu dabas skatu valdzinājumam. Puikas lomā ir savdabīgais aktieris no Austrālijas Kodijs Smits-Makfī, episkuma sajūtu palīdz radīt stāstnieka klasiķa Morgana Frīmena balss.

Top komentāri

Madariņa
M
Un kur bija problēma pievienot filmu un režisoru oriģinālnosaukumus un vārdus???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja