Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

2008 Most Wanted

Vasaras grāvēju sezonu veiksmīgi atklāja pēc jaunas stratēģijas veidotais Marvel kinokomikss Iron Man/ Dzelzs vīrs, kurā uzsvars likts uz reālismu un pašironiju. Holivudas sliktā puiša — nekad blokbasteros nefilmētā alkoholiķa un skandālista Roberta Daunija jun. — izvēle centrālajai lomai izrādījās ideāls trāpījums desmitniekā: pieaugušie skatītāji (jo filma ir komikss lielajiem bērniem) alkst identificēties nevis ar kompleksu māktu pusaudzi/vīrieti, kas naktīs pārvēršas par žurku vai plēvspārni, bet gan īsti dullu dēkaini, kam nekas cilvēcisks nav svešs.

Pirmā gada filma, kas ASV pāršāva 200 miljonu peļņu. Atliek cerēt, ka arī trīs ietekmīgu Holivudas veterānu Spīlberga/Lūkasa/Forda sarīkotā "vecmodīgi" stilizētā dēku rotaļa iz Aukstā kara laikiem Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull/ Indiana Džonsa un kristāla galvaskausa karaļvalsts arī kļūs par gada kases līderi —pirmkārt, šis ir seriāls ar leģendāru un garu vēsturi (lasi: skatīsies gan tie, kas bija jauni, kad startēja I daļa, gan viņu pēcteči), otrkārt — kopā ar sprauno večuku Fordu uz ekrāna spriņģos Keitas Blānšetas krievu staļiniste ar smieklīgu uzvārdu un gada atklājums — talantīgais džekiņš Šaija Labefs, Trasformeru un Paranojas zvaigzne — Indiana dēla lomā!

Incredible Hulk/ Neiespējamais Halks


Iespējams, gada visjocīgākais pārsteigums. Jo scenāriju šim "vieglajam žanram" sarakstījis un radioaktīvā zaļā baisuļa Halka lomā startē pats Edvards Nortons — aktieris, kurš tiek uzskatīts par baigāko intelektuāli. Zvaigzne Nortons sarīkoja arī gada dīvaināko PR akciju — atteicās sniegt jebkādus komentārus pirms premjeras.

The Cronicles of Narnia — Prince Caspian/Nārnijas hronikas — Princis Kaspians


Pusaudžu pasaku etalona Harija Potera "vieglais variants" — Nārnijas hroniku I daļa Lauva, burve un drēbju skapis sapelnīja Disney studijai 600 miljonus zaļo naudiņu, kas automātiski nozīmēja — Hronikas rullē! Otrā daļa atkal piedāvās burvīgo Tildu Svintoni ļaunās ledus karalienes lomā, zobenu cīņas ne pa jokam plus katras meitenes erotisko fantāziju — daiļā un drosmīgā prinča Kaspiana veidolā.

Dark Knight/Betmens/Tumsas bruņinieks


Savukārt Betmena turpinājums jau tagad ir pasludināts par visvairāk gaidīto gada filmu! Režisors Kriss Nolans nāk no art–house leģiona un sola, ka arī Betmens un Tumsas bruņinieks būs filma "drosmīgiem un gudriem skatītājiem", jo pierādīs, ka arī Betmenā/Kristianā Beilā sēž monstrs/otrais un tumšais es. Plus Brūsam Veinam alias Betmenam nāksies cīnīties ne tikai ar ellišķīgo piromānu un galīgi jukušo psihopātu Džokeru (šī ir nelaiķa Hīta Ledžera priekšpēdējā loma), bet arī ar glancēto Hārviju Dentu (Ārons Ekharts) apgabala prokurora lomā. Sikspārņvīram palīdzēs Maikla Keina Alfrēds un Megijas Gilenholas advokāte Reičela, kas šajā lomā nomainīja Ketiju Holmsu–Krūzu, jo tā gaidīja pirmdzimto.

Wall*e/Vall*e


Visnotaļ riskants Pixar projekts –— bērniem un pieaugušajiem domāts skumjš apokaliptisks stāsts par pašu pēdējo robotu uz Zemes, kurš palicis uz mūsu planētas, kad cilvēki to atstājuši kā dzīvei nepiemērotu. Vall*e ir kubiska robotiņa — atkritumu tīrītāja — vārdiņš.

Wanted/Meklētais


Krievu režisora Timura Bakmambetova (abas — Dienas un Nakts sardzes, Likteņa ironija — II) debija Holivudā. Abas projektā aizņemtās zvaigznes — Andželina Džolija un Džeimss Makevojs — ir stāvā sajūsmā par režisoru, kurš esot uztaisījis revolūciju trillera un action grāvēju žanrā — tā Džolija par Bakmambetovu.

The Curious Case of Benjamin Button/ Bendžamena Pumpura dīvainā lieta


Devids Finčers (Septiņi, Cīņas klubs, Zodiaks) iekāpis sev ļoti netipiskā lauciņā — mīlestības melodrāmā. Taču visa sāls slēpjas filmas formālajā fiškā — stāsta varoņi (piemēram, Breds Pits, kas spēlē galveno lomu) filmas gaitā dzīvo "uz atpakaļu" — kļūst arvien jaunāki, līdz paliek par zīdaiņiem... Varat iedomāties bēbīti ar Breda Pita seju? Nu, nu...

Harry Potter and the Half Blood Prince/Harijs Poters un Pusasiņu princis


Slavenā seriāla—naudkāša turpinājums. Diemžēl Roulingas piekto grāmatu, kuras fināls bija gana šokējošs (un noteikti ne no bērnu repertuāra), filmā režisē Deivids Jeitss, tas pats lūzers, kurš saķērnāja Fēniksa ordeni.

Walkyrie/Valkīra


United Artist vadītājs Toms Krūzs un pie viena — joprojām visietekmīgākais aktieris pasaulē, šo projektu izstrādā jau ceturto gadu, tā sakot, ar īsti socreālistisku mērogu un sociālistisku tempu. Vēsturiskais gabals par pašu vāciešu, Hitlera vistuvākā cilvēku loka, sarīkoto atentātu pret fīreru (slepenās akcijas nosaukums arī ir filmas tituls), kurš galu galā neizdevās, skatītājam sola ne tikai iespēju ieraudzīt veselu buķeti Eiropas aktieru (vīriešu), bet arī vēsturiskās un autentiskās Berlīnes vietas, saistītas ar Hitleru, kurās līdz šim filmēšana bijusi liegta ikvienam. Krūzs tomēr ir malacis — viena neredzīgā acs, ko segs elegants melns apsējs, komplektā ar Nazi formu liks miljoniem kaisli nodrebēt: pie joda, bet kaut kas seksīgs tajā military style tomēr ir! Jāpiebilst, ka režisors Braiens Singers savu lietu zina — X–cilvēku un Spējīgā mācekļa (filma par pensionētu nacistu un viņa jaunā drauga sadistiskajām spēlītēm) radītājam ne pirmā reize pierādīt, ka vīri uniformās — tas ir vareni!

Nu, un tad jau klāt būs arī rudens ar svaigāko James Bond/Džeimsa Bonda sērijas premjeru, kurā publiku Daniels Kreigs vairs nepārsteigs ar savu "atsvaidzināto/oriģinālo" skarbā zilacainā blondīna (tīrā ārieša?!) tēlu, bet ar to, ka, par spīti izsmalcinātiem trikiem, Bonds uz ekrāna būs vēl cilvēcīgāks, vēl vīrietībā ievainojamāks. Kas arī nebūtu brīnums, jo viņa šīs daļas bondmeitene jeb neprātīgi krutā cīņu līdzgaitniece būs Olga Kuriļenko — ukraiņu aktrise, filmas Slepkava/Hitman atklājums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja