Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Jaunākais kinoteātros: Ditas Rietumas skats

Kino kritiķe Dita Rietuma vērtē (piecu zvaigznīšu sistēmā) jaunākās filmas Latvijas kinoteātros.

Koriolāns * * *

Pēc britu aktiera Reifa Fainsa režisētās filmas Koriolāns pirmizrādes pērnā gada Berlīnes kinofestivālā ir pagājis teju gads. Vērienīgā un labākajās britu teātra tradīcijās veidotā mūsdieniskotā un politizētā Šekspīra darba adaptācija kopš tā laika ir piedzīvojusi pamatīgus uzlabojumus, komerciālajā nomā tiek piedāvāta krietni pārmontēta filmas versija. Nopietnu politisku vēstījumu un izcilu aktieru cienītāji (pats Fainss, leģendārā Vanesa Redgreiva, pērnā gada atklājums – Džesika Čestina) gūs gandarījumu, popkorna auditorija būs izsamisusi.

Marta īdas * * * *

Viena no sezonas labākajām amerikāņu filmām, kas vēlreiz apliecina aktiera Džordža Klūnija labo gaumi, atzīstamās iemaņas režisora profesijā un pilsonisko atbildību. Kaut, iespējams, neko pārsteidzošu šajā vēstījumā par politikas amorālismu un neizbēgamajiem kompromisiem ar sirdsapziņu, kādiem ir pakļauts jebkurš (?) jauniņais, kurš sāk spēlēt «pēc noteikumiem», neieraudzīsiet, filma pārliecina gan ar vēstījumu, gan dueta – Raiens Goslings un Džordžs Klūnijs – spēli.

Kara zirgs * * * *

Nenoliedzu Stīvena Spīlberga ģenialitāti kara ārprāta un kara ainu atveidojumā. Nekas tik satricinošs nav redzēts kopš paša Spīlberga Otrā pasaules kara drāmas Glābjot ierindnieku Raienu. Tomēr šis stāsts par zirgu Pirmajā pasaules karā un cilvēkiem (ienaidniekiem – britiem, vāciešiem), kuru kalpībā viņš nonāk, mulsina ar akcentēto, apzināti vecmodīgo patētiku, forsēto emocionalitāti, mūziku, kas uzplēš emocijas, kad vajag un nevajag. Spīlbergs zina, kā jūs novest līdz asarām, pat ja jūs kaitinās paņēmieni, kādus viņš izmanto.

Eksāmens * * * *

Viena no pēdējo gadu interesantākajām debijām britu kino. Scenārists un režisors Stjuarts Hazeldins uzkonstruējis spriedzes un paradoksu pilnu drāmu, kuras darbība risinās kādā eksāmenā (savdabīgs konkurss par iespēju strādāt elitārā korporācijā). Filmā, kurā ar ļoti ierobežotiem resursiem panākta patiesa spriedze, jūs sagaida pārsteigums pārsteiguma galā – turklāt viss notiek slēgtā telpā.

Meitene ar pūķa tetovējumu * * * *

Nopietna Stīga Lārsona fenomenāli populārās triloģijas Millennium pirmās daļas adaptācija, kurā režisoram Deividam Finčeram ir izdevies turpināt savu iecienīto anarhisma kā absolūtas brīvības tēmu (sk. arī viņa Cīņu klubu). Viņš palīdzējis aktrisei Rūnijai Marai izveidot izcilu Līsbetas Salanderes tēlu. Daniels Kreigs šajā filmā šķiet vien fona personāžs. Par spīti tam, ka filma nešķin piķi, kā cerēts, studija Sony tomēr ekranizēs arī divas pārējās Lārsona grāmatas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja