Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sāk izrādīt Latvijas un Austrijas kopražojuma bērnu filmu "Mazie laupītāji"

Režisora Armanda Zvirbuļa un scenārista Māra Putniņa veidotā filma stāsta par piecgadīgo Robi un viņa daudz nopietnāko māsu Luīzi, kuri spiesti pārcelties uz vecvecāku māju laukos, jo pēc tam, kad viņu tēvs zaudējis darbu un nespēj bankai atdot kredītu, banka ģimenei atņēmusi jauno dzīvokli. Pārliecināts, ka spēs palīdzēt vecākiem, Robis izkaļ plānu, nolemjot kopā ar māsu aplaupīt banku. "Vai jums te ir miljons?," ieradies bankā paziņo mazais laupītājs Robis.

Bērnu lomās filmējies aktiera Mārtiņa Vilsona dēlēns Gustavs un Zane Leimane, kura jau piedalījusies Vara Braslas filmā Ūdensbumba resnajam runcim. Bankas apsargu lomā redzēsim Dailes teātra aktierus Juri Žagaru un Artūru Skrastiņu. Bankas direktoru spēlē Austrijā populārais aktieris Karls Markovics, kuru Latvijas skatītāji iepazinuši seriālā Komisārs Reksis, kur aktieris atveidoja Štokingeru, un oskarotajā filmā Naudas viltotāji.

Sešgadīgais Gustavs Vilsonsa filmā piedalījies ar prieku. Kā mazais aktieris pats atzina intervijā šīs nedēļas žurnālam Izklaide, viņam filmēšanas procesā paticis gandrīz viss. "Man ļoti smieklīga likās tā reize, kad mukām no abiem bankas apsargiem un kad viņi abi iekrita kanālā," atminas Gustavs, piebilstot, ka labprāt būtu ar mieru piedalīties vēl kādā bērniem domātā filmā.

Filmas scenārija autors Māris Putniņš, kuram šī ir debija uz lielā ekrāna, neslēpj, ka viņam, vēl "treknajos gados" rakstot scenāriju, nav pat nācis prātā, ka tik daudziem četrus gadus vēlāk būs problēmas ar kredītu atdošanu un filmas izdomātais stāsts tik trāpīgi atklās dzīvi Latvijā šodien. "Nu jā, ne visiem tas acīmredzot beigsies tik pozitīvi kā filmā," piebilst M.Putniņš. "Tolaik man pašam nācās ņem kredītu, un sapratu — tie banku noteikumi ir tik ļoti "daudzsološi", ka labāk nevajag iepīties. Galu galā, augļotāji vienmēr tikuši uzskatīti par cilvēces sliktāko daļu, un patiesībā jau bankas tie paši augļotāji vien ir."

Filma ir Latvijas un Austrijas kopražojums un, kā stāsta filmas producents Gatis Upmalis, Austrijā tā pirmizrādi piedzīvos rudenī. Iepriekšējā bērnu filma — Vara Braslas veidotā Ūdensbumba resnajam runcim — bija latviešu un igauņu kopražojums, un pirmizrādi piedzīvoja pirms pieciem gadiem. Gatis Upmalis teic, ka situācija bērnu filmu jomā būtu jāmaina, bērniem domātās filmas jāveido biežāk, taču konkrētus plānus pagaidām neatklāj.

Filmas Mazie laupītāji pirmizrāde kinoteātrī Parex Plaza notiks nākamnedēļ, tomēr pirmie seansi kinoteātra repertuārā iekļauti jau šajā nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja