Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atklās grafiķa un tēlnieka Vilipsōna personālizstādi "vienc.vilipsõnc.vienc."

Galerijas "Istaba" mākslas dzīvi Jaunajā gadā atklās grafiķa un tēlnieka, "Pasīvās dekadences" pārstāvja un šarmantā publikas mīluļa Vilipsōna personālizstāde "vienc.vilipsõnc.vienc", informē galerijas vadītāja Linda Lūse. Tā tiks atvērta līdz ar 2009. gada pirmo darba nedēļu - pirmdien, 5.janvārī plkst. 18.00.

Nosaukums "vienc.vilipsõnc.vienc". , ko mākslinieks piešķīris izstādei savā ziņā ir izstādes satura atšifrējums. Viens grafikas, viens tēlniecības darbs. Nupat pabeigtā - bronzā atlietā skulptūra radīta speciāli šai izstādei un galerijas "Istaba" formātam. Savukārt grafika, kā pierasts, piesaka Vilipsõnu kā latviešu erotiskās mākslas pārstāvi, kas nu jau kļuvis par regulāri izskanējušu apgalvojumu.

Lai vai izstādes, kurās eksponēts viens darbs, mūsdienās nav nepieredzēts jaunums, tomēr tās autoram doma par šādu izstādi zemapziņā iesēta jau bērnībā. Reiz, kādā no pastaigām ar tēvu parkā, kuru laikā tēvs vienmēr pārstāstījis attiecīgā daiļliteratūras šedevra saturu, ko tobrīd lasījis angļu valodā, sekojis kāda romāna atstāsts…. "Kāds mākslinieks, atrodoties mākslinieku kolonijā Kalifornijā, būdams gejs, - iemīlējies serfotājā. Tā rezultātā viņš uzgleznojis gleznu, kur mīļotais attēlots uz dēļa un izveidojis emocionāli piesātinātu - viena darba izstādi." Šī, no sava tēva bērnībā dzirdētā stāsta dēļ Vilipsõnu priecē zīmīgā sakritība - izstādes atklāšanas diena - 5.janvāris ir viņa aizsaulē aizgājušā tēva dzimšanas diena.

Jāatzīmē, ka Vilipsõns piedalījies vairākās galerijas "Istaba" rīkotajās tematiskajās izstādēs (Pulksteņi, Slotas un šaufeles, Istabas čības), kur ārpus ierastā un atpazīstamā "Vilipsõna" skulptūrās un grafikās, viņš sevi parādījis gan kā spožu ideju pārpilnu, gan dziļi konceptuāli domājošu mākslinieku, viņa dzīves asprātībai ļaujot iemiesoties mākslas darbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja