Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Esam piezemējušies Baltkrievijā

Valdošās koalīcijas nākošais solis ir sperts. Pēc apdullinošās uzvaras Valsts prezidenta vēlēšanās, valdošā koalīcija turpina savu varas gājienu. Tagad jātiek galā ar sabiedriskās televīzijas ziņu dienestu. Patiesībā tas jau nav nemaz tik grūti, ir tikai jāizmanto paša LTV Ziņu dienesta kļūdas: necenzēts vārds un vairākas reizes pārtērēts ētera laiks, lai atbrīvotos no De Facto režisores Artas Ģigas.

Valdošās koalīcijas politiķu neapmierinātība ar LTV Ziņu dienesta darbu jau jūtama labu brīdi un pirms Valsts prezidenta vēlēšanām premjers Kalvītis zvēroja dusmās par Panorāmas sižetu, kurā vēstnieka Andra Teikmaņa māte stāstīja kā prezidenta kandidāts Zatlers ir prasījis naudu pirms operācijas.

Šķiet Kalvīša dusmām ir izdevies materializēties. Protams, mēs nezinām vai LTV direktora vietnieks Edgars Kots rīkojās pats uz savu roku vai arī pēc augstāk stāvošu personu lūguma. Skaidrs ir viens— valdošās koalīcijas politiķiem šis ir saulains un jauks brīdis. Viņu sejas var atplaukt smaidā, jo iespējams visai drīz viens no lielākajiem valdības kritiķiem, raidījums De Facto būs de facto miris. Iemesls priecāties ir tikai tiem, kuri kā valsts ideālu uz kuru Latvijai tiekties, saskata Baltkrieviju. Tiem kuriem riebjas oponējoši viedokļi un nav tīkama asa, bet pamatota kritika, ērti būtu dzīvot Baltkrievijā. Varbūt arī Kubā uz kuru „pieredzes apmaiņā“ ir devies Saeimas deputāts Mareks Segliņš (TP) un ko.

Tomēr tiem, kuri nealkst valdošās koalīcijas diktatūras, Artas Ģigas atstādināšana ir bēdīgs brīdis. Ja De Facto patiešām beigs pastāvēt (Ģiga bija raidījuma „smadzenes“), tad beigs pastāvēt arī LTV kā sabiedriskā televīzija. Jau labu laiku šajā kanālā nav īsti ko skatīties, izņemot LTV Ziņu dienesta raidījumus un „Kas notiek Latvijā?“ Varbūt tāds arī ir LTV vadības un valdošās koalīcijas diktatūras mērķis, sabiedrisko televīziju padarīt par kanālu, kurā valdošie nodod pavēles saviem pavalstniekiem, gaidot no viņiem pavēļu nekavējošu izpildīšanu. Ja tā, tad laikam būsim ne jau Baltkrievija, bet gan Ziemeļkoreja.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja