Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Holšteins aiziet, Kleckinam ir jāaiziet, Zalāns atnāk

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Cienīgu lēmumu vakar pieņēma Latvijas televīzijas ģenerāldirektors Jānis Holšteins. Neatkarīgi no tā, vai sestdien televīzijā notikušo cenzūru viņš organizēja vai vienkārši atļāva, tas bija kliedzoši nepieņemams Satversmes 100. panta pārkāpums, un prieks, ka ģenerāldirektors ir nonācis pie pareizajiem secinājumiem. Interesanti, vai pie tiem pašiem secinājumiem nonāks LTV 7. programmas direktors, kuram šķiet notikušajā bija vairāk nekā tikai garāmejoša iesaiste.

Un vēl interesantāk, vai pie tiem pašiem secinājumiem nonāks lielāis mēdiju brīvības aizstāvis Kleckins, kurš acīmredzot sekos Latvijas politkorporatīvajai praksei - pēc lielas sašmucēšanās izliksies, ka nekas tāds nav noticis un darbosies vien tālāk. Kleckins no padomes priekšsēdētāja amata būtu atstādināms nekavējoties, ja vien NRTVP nevēlas kļūt vēl bezjēdzīgāka, kā tā ir jau tagad. Man jau ilgi ir licies, ka lielas jēgas no šī iestādījuma nav. Apraides atļauju piešķiršanu mierīgi var atdot Satiksmes ministrijas Komunikāciju departamentam. NRTVP statūtos paģērētā "sabiedrības interešu pārstāvēšana" nav īpaši nopietni uztverama, ja atceramies, ka visus NRTVP pārstāvji ir konkrētu politisko partiju izvirzīti un Saeimas ievēlēti. Un katrā ziņā NRTVP statūtos paģērētais uzdevums, "veicināt izteiksmes un informācijas brīvību" (apgalvojums, kurš lepni gozējas padomes mājaslapas augšgalā), patlaban ir kļuvis par izsmieklu. Ja NRTVP ļaus sevi vadīt cilvēkam, kurš tomēr pietiekami konkrēti ir piedalījies Latvijas televīzijas cenzēšanā ... nu, diez kas nebūs. Maigi sakot nebūs. Kleckinam diemžēl ir jāaiziet.

***

Tātad pats, pats labākais kandidāts, kuru "Tautas" partija varēja sameklēt, ir Edgars Zalāns. Interesanti, vai šoreiz patiesā saruna notika Zoodārzā vai Botāniskajos apstādījumos, bet TP kārtējo reizi ir nodrošinājusi pārsteigumu un, tāpat kā ar partijas sameklēto nodokļu nemaksātāju dakteri, politikā ne īsti pazīstamu personu. Protams, ja neskaita Kuldīgas ļaudis, jo E. Zalāns kādu laiku ir bijis viņu aktīvais, ja ne gluži vienmēr pavisam, pavisam kristalgodīgais mērs (skat. deputāta K. Šadurska blogu citur šajā portālā).

Man personīgi gribas domāt, ka "Tautas" partija patiesībā nav pelnījusi veidot nākamo valdību, jo pērn priekšvēlēšanu laikā tā krāpās vissmagāk un visnekaunīgāk, un tā tomēr bija pie stūres visu to muļķību sastrādāšanā, kuru dēļ "stabilitātes garantam" tomēr beigās (un, slavēts Dievs, beidzot!) bija jānoiet no skatuves. Diemžēl nākamās lielākās frakcijas ir zaļie zemnieki, kuru "premjerministra kandidāts" ir zem mājas aresta, un "Jaunais laiks", kuram tomēr prātīgāk būs no politkorumpētās grupeles, kura saucas "valdošā koalīcija" turēties pa lielu gabalu. Ivars Godmanis droši vien būtu kompetents premjerministrs, bet ar viņu buķetē visticamāk nāktu arī Šlesers, un to nu gan no jebkura premjerministra kandidāta gribētos cerēt -- ka viņš spēs atrast satiksmes ministru, kurš tomēr nav pārliecināts, ka likumu vajag ignorēt klaji un pavisam. Ja Zalāns ir tas, kuram, kā teikuši "Tautas" partijas bosi, ir nepieciešamā dzirkstele acī, tad jācer, ka šī dzirkstele nav acs ābolā izdedzinājusi tik lielu caurumu, ka cilvēks nespēj saredzēt to, kas Latvijas politikā ir noticis pēdējā gada laikā un to, kam tajā ir jānotiek tālāk. Nepieciešama kvalitatīvi jauna pieeja valsts darbam, jācer, ka tieši tas Valsts prezidentam visvairāk būs prātā, kad viņš uzsāks izvirzīto kandidātu aptaujāšanu.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja