Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Izsolīs mistera Dārsija portretu

Portretu, kurā, kā uzskata, attēlots populārās britu rakstnieces Džeinas Ostinas romāna "Lepnums un aizspriedumi" tēla Mistera Dārsija prototips, grasās izsolē pārdot par 50 000 sterliņu mārciņu. Miniatūrais, ar ūdenskrāsām uz ziloņkaula gleznotais Tomasa Lefroja portrets tapis 1798.gadā, tā autors ir angļu mākslinieks Džordžs Engleharts.

To plānots izsolīt Londonā, šomēnes notiekošajā Grosvenoras antīko lietu izsolē. Miniatūras otrā pusē ir paslēptas arī dažas matu cirtas, taču nav zināms, kam tās piederējušas. Rakstnieces Džeinas Ostinas un Tomasa Lefroja attiecības atainotas pagājušogad uz ekrāniem nonākušajā filmā Topot par Džeinu (Becoming Jane), kurā galvenās lomas atveidoja Anna Heteveja un Džeimss Makevojs. Savukārt pašas Džeinas Ostinas romāni Prāts un jūtīgums un Lepnums un aizspriedumi ir kļuvuši par "izejvielu" neskaitāmām ekranizācijām — kino un TV filmām. Džeinas Ostinas romāni ir kļuvuši par vielu neskaitāmām ekranizācijām un skatītāju iemīļotām melodrāmām (Vēlāk slavenā rakstniece Ostina un jaunais Lefrojs satikās 1796.gadā, 21 gada vecumā, un vēlāk puisis šīs attiecības nodēvējis par "zēna gadu mīlestību". Pagātne glabā liecības, ka jaunie cilvēki sarunājušies, dejojuši, flirtējuši, un vēlāk Ostina raksturojusi Lefroju kā "izskatīgu, patīkamu jaunu cilvēku, kurš uzvedas kā džentlmenis". Tiesa gan, viņam esot bijis kāds trūkums, kā savās atmiņās apcerējusi Ostina, viņa to varētu arī novērst — "viņa rīta uzvalks ir krietni par gaišu". Taču Īrijā dzimušais Lefrojs saskaņā ar radu vēlmēm apprecējis līgavu no bagātas ģimenes, lai uzlabotu finansiālo stāvokli. Ostina, protams, par to nebija priecīga un radīja šādas rindas: "Ir pienākusi diena, kad es pēdējo reizi varēšu flirtēt ar Tomu Lefroju… Kamēr apceru šo melanholisko ideju, asaras rit pār maniem vaigiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja