Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izstāžu zālē "Arsenāls" notiks saruna ar mākslas zinātnieci Diānu Barčevsku

Lietuvas laikmetīgās mākslas izstādes "Viļņas mākslas aina pēc 2000" pēdējā dienā – 2009.gada 18.janvārī – plkst. 15.00 tiek rīkota Svētdienas saruna muzejā ar mākslas zinātnieci Diānu Barčevsku, informē Nataļja Sujunšalijeva, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Reklāmas un informācijas sektora vadītāja. Pasākums notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā), aicināti visi interesenti!

2009.gadā Viļņa kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Šis nozīmīgais notikums veicinājis daudzu pasākumu norisi, dodot iespēju iepazīties ar Lietuvas dinamisko mākslas un kultūras dzīvi. Izstāde "Viļņas mākslas aina pēc 2000", kura no 2008.gada 5.decembra līdz 2009.gada 18.janvārim ir skatāma Rīgā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls, ir to skaitā.

Projekta mērķis ir iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar Viļņas mākslas pasaules vitalitāti, daudzveidību un aktualitātēm. Viļņā dzīvojoši un strādājoši mākslinieki ir labi pazīstami starptautiskajā mākslas kontekstā un savā daiļradē prezentē būtiskas mūsdienu mākslinieciskās tendences (piem., Deimants Narkevičs, Svajone Satnikiene, Pauls Stanikass, Egle Rakauskaite, Artūrs Raila, Gintars Makarevičs, Dariuss Žiūra).

Post-konceptuālisma laikā mākslas darbu valoda atgriežas pie tradicionālām mākslas formām un specifiskas plastiskās izpausmes. "Arsenālā" redzamajā Lietuvas laikmetīgās mākslas izstādē uzsvars ir likts uz trim galvenajām tendencēm, kas dominē mākslas pasaulē kopš konceptuālisma perioda beigām, tās ir politiski un sabiedriski angažēta māksla, kura izmanto dokumenta un metaforas vizuālos aspektus, neoreālisms un neoabstrakcionisms. Izstāde eksponē sociāli dokumentālu video- un fotomākslu, subjektīvas un liriskas interpretācijas reālistiskā glezniecībā, liela izmēra skulptūras, kurās apvienota abstrakta un reālistiska pieeja.

=

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja