Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kalnciema kvartālā notiks RIBOCA2 darbnīcu cikls lieliem un maziem

Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) organizatori 11. janvārī atklās iesildošo pasākumu ciklu RIBOCA darbnīca, kas nākamos piecus mēnešus katru sestdienu aktivizēs kādu no biennāles tēmām, iedvesmosies no māksliniekiem un viņu darba tehnikām. Uz bezmaksas izzinošām un radošām aktivitātēm Kalnciema kvartāla galerijā aicināts ir ikviens, jo īpaši ģimenes ar bērniem un jauniešiem. Šī būs lieliska iespēja iepazīt biennāli ne tikai kā apmeklētājam, kuram ļauts ir redzēt gala rezultātu - izstādi, bet arī iesaistīties RIBOCA2 aizkulisēs un dažu mākslas darbu tapšanas procesos, informēja pasākuma rīkotāji.

Gatavojoties RIBOCA2 norisei no 16. maija līdz 11. oktobrim, sadarbībā ar Kalnciema kvartāla galeriju un Privāto sākumskolu Domdaris, organizatori vēlas pievērst sabiedrības uzmanību Baltijas lielākajam laikmetīgās mākslas notikumam un atklāt biennāles tapšanas aizkulises, kā arī iesaistīt bērnus, tīņus, seniorus, skolotājus, studentus un jebkurus citus interesentus neparastās nodarbēs. 

Janvāra darbnīcas notiks bērnu vadībā, kas padara šīs norises atšķirīgas un ļauj ieraudzīt tēmu aktualitāti no jaunās paaudzes perspektīvas, taču darbības plāns un saturs izveidots kopīgi ar privātās sākumskolas Domdaris pedagogiem. Pirmo darbnīcu vadītāja ir vizuālās mākslas pasniedzēja, tēlniece un teātra scenogrāfe Līva Puļķe.

Paralēli ikmēneša tematiskajām darbnīcām līdz maijam notiks arī grafiti un stencila darbnīca, kurā tās vecākie dalībnieki ar maketēšanas nažiem veidos un griezīs siluetus – stencilus, iedvesmojoties no dotajiem atslēgas vārdiem un RIBOCA2 māksliniekiem. Savukārt mazākie interesenti darbosies ar šķērēm un krāsu flakoniņiem, veidojot jau konkrētu tēlu aprises un krāsainos siluetus uz sienām.

Janvāra darbnīcu tēma ir Sniegavīrs. Tā savu iedvesmu smēlusies lietuviešu mākslinieka Augustas Serapinas un Sāras Ortmeijeres (Vācija) darbos, kas vienlaikus aktualizē arī globālās sasilšanas tematu kā rezultātu dažādām cilvēces nepārdomātām rīcībām, kur viena no sekām ir laikapstākļu izmaiņas un bieža sniega neesamība ziemas mēnešos. Ja pirmā janvāra nogale nesīs sniegu, tad darbnīcas dalībniekiem būs iespēja velt un veidot sniegavīrus (arī iekštelpās, vērojot to izzušanas procesu). Ja sniega nebūs, tad sniegavīri tiks veidoti, izmantojot lietotu biroja papīru, dažādus žurnālus un avīzes. Darbnīcā izmantotajiem materiāliem tiks dota iespēja dzīvot otro dzīvi un pārtapt mākslas darbā, vienlaikus atgādinot par resursu pārstrādi un to efektīvu izmantošanu.

Darbnīcas notiks Kalnciema kvartāla galerijā (Kalnciema ielā 35, Rīgā) līdz pat 9. maijam, katru sestdienu darbnīcas atvērtas no plkst. 11.00 līdz 14.00 un dalība tajā ir bez maksas. Visi nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti.

Vairāk informācijas par darbnīcām: Una Meiberga, [email protected], tālrunis +371 29402027, kā arī mājaslapā www.rigabiennial.com un Facebook/RigaBiennial.

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA), kas dibināta 2016. gadā notiek reizi divos gados, un tās radošā vadība ik reizi tiek uzticēta citam starptautiska mēroga mākslas kuratoram. Iedvesmojoties no Māras Zālītes dzejas krājuma nosaukuma, RIBOCA2 kuratores Rebekas Lamaršas-Vadelas (Rebecca Lamarche-Vadel) veidotajai izstādei dots nosaukums viss reizē zied (and suddenly it all blossoms), un tā notiks Rīgā un Jūrmalā no 16. maija līdz 11. oktobrim.

RIBOCA ir sabiedriska iniciatīva, lai pievērstu starptautisku uzmanību kultūras norisēm Baltijas reģionā, kā arī lai veicinātu domu apmaiņu un sadarbības iespējas, kas piešķirtu Rīgai īpašu vietu mākslas pasaules kartē. Vismaz 85% no RIBOCA2 pārstāvētajiem darbiem būs jauni pasūtījumi, tapuši saskaņā ar ētiskas mākslas principiem un ciešā sadarbībā ar vietējiem līdzdalībniekiem un kopienām. Tāpat RIBOCA paliek uzticīga savai misijai popularizēt Latvijas un kaimiņvalstu mākslas ainu, tāpēc gandrīz trešdaļa no dalībniekiem ir no Baltijas valstīm, bet gandrīz 60% no kopējā dalībnieku skaita – no Baltijas jūras reģiona (tajā skaitā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Polijas, Dānijas, Somijas un Krievijas). Mākslinieciskais dialogs tiks veidots kopā ar kolēģiem no Lielbritānijas, Francijas, Horvātijas, Beļģijas, ASV, Austrijas, Norvēģijas, Grieķijas, Meksikas, Šveices, Argentīnas un Itālijas.

 

 


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja