Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latviešu ir pārāk daudz

Godmaņa grafikos latviešu pārliekais daudzums ir liels slogs. Par pusi tiek rosināts samazināt bērnu kopšanas pabalstu strādājošajiem. Tiek rosināts samazināt māmiņu algas (par kurām, starp citu, ir samaksāts nodoklis). Savukārt slimības lapas varētu apmaksāt tikai līdz pusgadam, nevis gadam, kā tas ir patlaban.

Pensiju indeksācija varētu tikt veikta tikai aprīlī - tām pensijām, kuras nepārsniedz 135 latus. Savukārt pensiju indeksācija oktobrī, visticamāk, netiks veikta, brīdināja Godmanis. Iztikas minimums ir 170 lati. Tas ir skaitlis, kas samērāms ar Godmaņa Audi un to pavadošā džipu eskorta izmaksu vienreizējam braucienam no Ministru kabineta līdz Saeimai. Minūtēs, nevis mēnesī. Godmanim draud, tāpēc katrs viņa brauciens turpmāk būs dārgāks. Iepriekšējos gados sociālajā budžetā uzkrātie līdzekļi ļautu nodrošināt visu saistību izpildi, tomēr premjers iebilda uzkrājuma kā finansēšanas avota izmantošanai, aicinot iekļauties apstiprinātā budžeta ietvaros.Te ir tas patiesības mirklis. Sociālajā budžetā uzkrājumu nav. Viss, ko stāstīja Godmanis un Purne pirms pensiju referenduma, viss, kas tika saukts par teju miljardu latu uzkrājumu, ir fikcija Godmaņa kladē. Tādas naudas nav nevienā Valsts kases kontā. Jebkas, kas tajos kontos bija, ir aizņemts no pensionāriem par teju baltu velti  un ieguldīts Pareksa bankā. Purne uzsvēra, ka Labklājības ministrija (LM) cīnīsies par šā gada aprīļa pensiju indeksāciju tām pensijām, kuru apmērs nepārsniedz 135 latus. Tā ir Purnes cienīga cīņa. Godmanis viņu jau ir norakstījis. Purne ir melojusi, savu darbu padarījusi un Godmanim vairs nav vajadzīga. Godmaņa Latvijā ir par daudz latviešu. Viņa nākamais grafiks būs Igaunijā balstīts. Tur ir par miljonu mazāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja