Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Māksliniece Dita Lūse piedalīsies gleznotāju mesē Londonā

No 14. līdz 16.maijam Londonā, "Batersijas mākslas centrā", risināsies mākslinieku mese, kurā piedalīsies arī latviešu māksliniece Dita Lūse. Viņa uz šo pasākumu dosies jau otro reizi.

Lai piedalītos mesē, Ditai bija jāaizpilda pieteikuma anketa, jāiztur konkurss, jāsamaksā dalības maksa. "Ja tas izdarīts, var doties uz Londonu. Pirmajā reizē pirms diviem gadiem manus darbus vētīja nopietni; nu jau žūrija bija draudzīgāka, jo zināja, ka nevedīšu uz Londonu darbus, kas ir zem līmeņa," teic D.Lūse, uzsverot - mesē var piedalīties tikai profesionāli mākslinieki, un nekāda pašdarbība te netiek pieļauta.

Uz Londonu Dita Lūse vedīs vairākus darbus. "Tie ir tādi kā katedrāļu vai klosteru grīdu gleznojumi, kas aiziet perspektīvā," viņa raksturo savas gleznas, piebilstot, ka pamazām attālinās no savulaik tik iecienītajiem viduslaiku motīviem, vairāk pievēršoties renesanses ormentiem. Un vēl viņu ļoti fascinē iespēja gleznot lietus lāses uz stikla. "To tad arī rādīšu mesē," māksliniece atklāj.

Par pašu pasākumu viņa teic, ka parasti tajā piedalās aptuveni divsimt mākslinieku no visdažādākajām valstīm, taču Dita ir vienīgā Latvijas un arī Baltijas reģiona pārstāve.

Piektdien, 14.maijā, notiks vērienīgs atklāšanas pasākums, un cilvēku plūsmu, kas apmeklē mesi, varot salīdzināt ar tām cilvēku masām, kas ik gadu redzamas Brīvdabas muzejā notiekošajā gadatirgū. "Lai arī par ieeju mesē jāmaksā, cilvēkiem par šo pasākumu ir interese. Tā ir ir lieliska vieta, kur apmainīties ar informāciju, dibināt kontaktus, reklamēt valsti, kuru pārstāvu, un, protams, mēģināt pārdot savus darbus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja