Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Parīzē skatāma japāņu mākslinieka "Mr" izstāde

Emanuēla Perotēna galerijā līdz janvārim skatāma plaša japāņu mākslinieka Mr darbu izstāde. Pseidonīmu šis mūsdienu mākslas kulta figūras Takaši Murakami protežētais autors aizņēmies no kādas japāņu beisbola zvaigznes.
Šī nav pirmā reize, kad Perotēns publikai reprezentē Mr mākslu, kuras izmantoto mediju lokā ietilpst gan zīmējums, gan glezniecība, gan tēlniecība utt. 2003. gadā notika skate Parīzē, savukārt 2006. gadā - Perotēna galerijā Maiami. Pagājušā gadā šī japāņu autora darbi bija skatāmi arī Lionas Laikmetīgās mākslas muzejā.
Pirmo reizi Mr plašākai publikai kļuva zināms Takaši Murakami radītā Superflat Manifesto kontekstā. Vārdu savienojums superflat apzīmē starpdisciplināru Tokijas mākslinieku grupu, kam, kā jau tas ierasts mākslas vēsturē, ir gan savs garīgais līderis - Murakami, gan savs teorētiskais pamatojums - manifests. Uz jautājumu, kas tad īsti ir Superflat, šķiet, visvienkāršāk atbildējis pats Murakami- tas ir pilnībā rietumnieciskotu japāņu darbs, kas izgaisina robežas starp mākslu, grafisko dizainu, modi, animāciju un ilustrāciju, savstarpēji konfrontējot tradicionālo Japānas mākslu ar popkultūras izpausmēm. Superflat reflektē procesus, kādi pārņemuši šodienas Japānu, kura dzīvo divdimensiju pasaulē - televīzijā, datorā un masu medijos.
Iespaidīgā Mr skate Parīzē uzmanības centrā izvirza slaveno Nabokova Lolitu, kura iemiesota autoram tik tīkamajā mangas tēlā, apliecinot Mr nepārtraukto spēli ar rietumnieciskoto Austrumu paradoksiem.

Vairāk informācijas:  www.galerieperrotin.com

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja