Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tieksimies uz plašāku satiksmes tīklu

Bērnībā māsa mēdza uzdot atjautības uzdevumus. Kā pērtiķim tikt pie banānu koka, ja starp tiem ir sliedes, pa kurām kursē ātrvilciens. Pārskriet pāri, kamēr vilciens nebrauc. Tāds variants neder. Vilciens brauc tik bieži un ātri, ka pa sliedēm iet nedrīkst. Kas man vēl mazam esot radīja iespaidu, ka sliedes ir grūti pārvarams šķērslis. Tagad kā autovadītājs saskaros ar līdzīgu problēmu. Kā pārvarēt sliežu ceļu Rīgas pilsētas satiksmes sistēmā?

Rīgu caurvij pieci dzelzceļa virzieni. Jūrmala, Jelgava, Ogre, Sigulda un Saulkrasti. Tā ir iespēja sabiedriskā transporta sistēmu pilnveidot balstoties uz sliežu transportu, kam ir augstākie rādītāji pasažieru skaita pārvadāšanā uz publiskajā telpā aizņemto platību(pasažieru skaits uz vienu kvadrātmetru platības). Tomēr katrai nūjai ir divi gali. Šie pieci maģistrālie ceļi sadala pilsētas bezsliežu transporta sistēmu sešās daļās.

2009. gadā varam uzdot atjautības uzdevumus viens otram. Kā autobraucējam nokļūt Zolitūdē, ja viņš atrodas Imantā? Vai kā autobraucējam nokļūt Purvciemā, ja viņš atrodas Maskavas ielas rajonā. Mēģināšu atbildēt. Šķērsosim dzelzceļu tam paredzētā vietā. Cik ir šo vietu? Katrā no minētajām vietām viena. Vai ar to pietiek...

Apskatot Rīgas pilsētas karti varam saskaitīt vietas, kur ielas izbeidzas abās pusēs dzelzceļam to nešķērsojot. Manuprāt, izbūvējot dzelzceļa pārbrauktuves tādējādi savienojot pilsētas rajonus un nodrošinot vienmērīgu transporta plūsmu pa pilnīgāku ceļa tīklu būtu atbilstoši mūsu pilsētas satiksmes sistēmas attīstības stadijai un valsts ekonomiskajai situācijai racionāls solis. Tas samazinātu veicamā maršruta garumu un sastrēgumos pavadīto laiku. Palielinātu iespējamo maršrutu skaitu un vienmērīgāk sadalītu transporta plūsmu satiksmes sistēmā. Pēc tā jānodrošina dzelzceļa šķērsošana pa apakšu vietās, kur sliedes izvietotas uzbērumā. Un tikai tad kārta pienāk gaisa pārvadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja