Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

70 000 Madonnas Tallinas koncerta biļetes izpārdotas rekordātrumā

Biļetes uz Madonnas koncertu 4. augustā Tallinā ir izpārdotas, informē koncertaģentūras "FBI" sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš. Kopumā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 70 000 biļetes, kas tika izpirktas aptuveni diennakts laikā un no tām vairāk nekā 10 000 tika iegādātas Latvijā.

Šāds biļešu pirkšanas ātrums ir vēsturisks rekords ne vien koncertaģentūras "FBI" rīkoto pasākumu vēsturē, bet Baltijas valstu šovbiznesā kopumā, uzsver K.Kārkliņš. Madonnas koncerta biļešu realizācija ātrumā pārspēja iepriekšējo rekordu, kas piederēja grupai "Metallica", kuras koncerts 70 000 ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2006. gadā tika izpārdots trīs dienu laikā. Tas ir arī savdabīgs rekords Latvijai, jo līdz šim vēl nekad uz koncertu ārpus mūsu valsts nav pārdots tik ievērojams biļešu skaits tieši Latvijā.

Koncertaģentūras "FBI" direktore Inga Kadeka uzsver, ka pateicoties "Ticketpro" sistēmai novērsta biļešu nonākšana  spekulantu rokās - viena pirkuma limits bija vien sešas biļetes. Koncertaģentūra "FBI" arī aicina cilvēkus nekādā gadījumā neiegādāties biļetes no spekulantiem. Kā atgādina I. Kadeka, oficiālā biļešu tirdzniecība notika tikai ar "Ticketpro" sistēmas palīdzību. Tas garantē, ka katrai biļetei ir unikāls svītrkods, kas pie ieejas pasākumā tiks noskenēts. Par derīgu biļeti tiks atzīta biļete, kuras svītrkods tiks nolasīts pirmais. Tātad, ja iegādājaties biļeti melnajā tirgū, riskējat ka tā ir oriģināla kopija un tādā gadījumā jūs nevarēsiet iekļūt koncertā.

Tuvākajās dienās dažas biļetes vēl var parādīties biļešu tirgotāja "Ticketpro" mājas lapā (www.ticketpro.lv) — tas ir saistīts ar datu apstrādes procesu, darījumu pārbaudīšanu un apstiprināšanu. Papildu biļetes pēcāk pārdošanā laist netiek plānots, tādejādi šī ir pēdējā iespēja iegādāties biļetes.

Latvijā ceturtdien uz Madonnas koncertu Tallinā tika pārdots lielākais skaits biļešu vienā dienā - krietni vairāk par desmit tūkstošiem biļešu, aģentūrai BNS sacījis koncertaģentūras "FBI" pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Ceturtdienas vakarā vēl bija iespējams iegādāties nelielu skaitu biļešu, arī lētāko - stāvvietu - biļešu sektorā. 

Kā Diena jau rakstīja, ceturtdien plkst. 10.00 sākās biļešu tirdzniecība uz vienīgo Madonnas koncertu Baltijā, kas norisināsies 4.augustā vairāk nekā 70 000 vietu ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē. Biļetes varēja iegādāties arī interneta mājaslapā www.ticketpro.lv. Stāvvieta maksāja 43 Ls, bet biļete fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, maksā 90 Ls. Limits vienam pircējam ir 6 biļetes.

Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā biļetes no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00 bija iespējams nopirkt arī speciālās kasēs kinoteātrī "Cinamon" un "Arēna Rīga" kasēs. Abās tirdzniecības vietās no rīta veidojās rindas.

2.martā tika uzsākta biļešu iepriekšpārdošanas akcija, kuras laikā ierobežotu skaitu biļešu varēja iegādāties FBI koncertu kluba biedri. Visas FBI koncertu kluba biedriem atvēlētās biļetes tika izpirktas diennakts laikā.

Kā atzīst Ticketpro Baltics izpilddirektors Madis Brjancevs, pirmajā iepriekšpārdošanas dienā sistēma tika pamatīgi pārslogota, kā arī radās dažādi tehniski traucējumi, kā rezultātā klientiem biļešu iegādes process aizņēma ilgāku laiku.

"Daļa no klientiem vēl nav saņēmuši biļešu iegādes apstiprinājuma e-pastu, lai arī nauda no konta jau ir samaksāta. Problēmas ir novērstas un diennakts laikā maksājuma apstiprinājums un informācija par biļetes lejupielādi tiks nosūtīts uz pie reģistrācijas norādīto e-pasta adresi. Tiem, kas uz e-pastu ir saņēmuši maksājuma apstiprinājumu, bet vēl nav varējuši lejupielādēt biļeti, lūdzam būt pacietīgiem – biļetes vēlāk parādīsies zem sadaļas "Lejupielādēt E-TICKET". Ticketpro Baltics izpilddirektors arī piebilst, ka vairākas diennaktis firmas starptautiskā komanda ir strādājusi pie tehnisko problēmu novēršanas un jau otrdienas rītā sistēma darbojās normālā režīmā.

Saskaņā ar Madonnas pārstāvju prasībām, Ticketpro nav tiesību atklāt iepriekšpārdošanas akcijas laikā realizēto biļešu skaitu.

Popmūzikas karaliene Madonna Tallinā uzstāsies savas pasaules turnejas Sticky & Sweet Tour ietvaros. Pirms dziedātājas publiku iesildīs viens no pasaulē atzītākajiem dīdžejiem – Pols Okenfolds.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja