Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daugavpils teātrī koncertēs Lietuvas un Latvijas bruņoto spēku bigbendi

Lietuvas un Latvijas bigbendu kopīgs koncerts ar nosaukumu "Džezā tikai meitenes..." notiks atjaunotajā Daugavpils teātrī, kur tagad radīti lieliski apstākļi ne tikai radošam teātra darbam, bet arī ideāla vieta koncertiem, informēja NBS orķestra priekšnieks, pulkvežleitnants Dainis Vuškāns. Bigbendu mūzikas koncerts Daugavpils teātrī notiks Starptautiskā džeza mūzikas festivāla „Jazz. Joy. Spring” ietvaros 22.aprīlī plkst.18.


D.Vuškāns pastāstīja, ka koncerta pirmajā daļā muzicēs Nacionālo bruņoto spēku bigbends, kurš izveidots 2009.gada 15.septembrī, veicot NBS orķestru reorganizāciju. Viņš sola, ka bigbends klausītājiem piedāvās ļoti interesantu koncertprogrammu. "Kolektīvs ir jauns un atrodas sava radošā ceļa sākumā, tāpēc programmā izvēlējies skaņdarbus no džeza klasikas, deju ritmus no Dienvidamerikas, kā arī klasiskā mūzikas pārlikumus džeza stilā, iekļaujot programmā arī norvēģu klasiķa Edvarda Grīga skaņdarbu „Kalnu karaļa alā”, stāstīja D.Vuškāns.


Koncerta otrā daļa atvēlēta viesiem- Lietuvas Republikas Bruņoto spēku bigbendam. Lietuviešu armijas bigbends izveidots 2008.gadā, reorganizējot Lietuvas Brīvprātīgo Aizsardzības spēku orķestri. Bigbendā apvienoti labākie Lietuvas profesionālie džeza mūziķi, no kuriem gandrīz visi absolvējuši Lietuvas Mūzikas akadēmiju. Līdztekus koncertdarbībai savā valstī, Lietuvas Bruņoto spēku bigbends veic mūzikas vēstnieku misiju ārzemē: tas uzstājies Igaunijā, Somijā, Krievijā, Polijā, Vācijā, Beļģijā, Francijā, Itālijā un Īrijā. Uzstājoties koncertā Daugavpilī, virtuozākie viesu orķestra mūziķi uzstāsies ar pašu radītām improvizācijām. Kā atklāja D.Vuškāns, koncerta noslēgumā lietuviešu un latviešu mūziķi muzicēs kopā. Taču to, kāpēc koncertam dots nosaukums „Džezā tikai meitenes....”, Vuškāns paturēja noslēpumā, sakot, ka to varēšot uzzināt, tikai atnākot uz koncertu Daugavpils teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja