Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kamerkoris "Ave Sol" sniegs īpašu koncertu tumsā

Atzīmējot Dānijas Kultūras institūta divdesmit gadu jubileju un ziemas tumšā laika pēdējās dienas, kas vēl atlikušas līdz Ziemas saulgriežiem, 9. decembrī 19 koncertzālē "Ave Sol" notiks “Tumsas koncerts”, kuru sniegs Rīgas kamerkoris "Ave Sol". Šis vakars iecerēts kā īpašs mūzikas piedzīvojums Adventes laikā, un ieeja tajā ir bez maksas, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Mediju komunikācijas koordinatore Ilona Brūvere.

Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar koncertorganizāciju "Ave Sol" aicina ieklausīties “tumsas mūzikā” - citādā nekā esam to raduši klausīties skatuves apgaismojuma starmešos. Mūzika trīsdesmit minūtes skanēs tumsā bez elektrības, bez svecēm un bez mobilo tālruņu spīdīgajiem ekrāniem, klāstīja I. Bruvere. Tumsā, koncertzālē “Ave Sol” izskanēs daudzveidīgs muzikālais  repertuārs; klasiskā latviešu tumsas tautasdziesma „Tumša nakte, zaļa zāle”, dāņu komponista Bo Holtena, Ērika Ešenvalda skaņdarbi un Jāņa Ivanova vokalīzes, kā arī citi klausītāju iemīļoti skaņdarbi. Koncerta noslēgumā klātesošos aicinās piebalsot tradicionālā Ziemassvētku hīta „Ak, eglīte” izpildījumam.

Kā uzsver organizētāji, šāds koncerts rīkots tāpēc, ka tumsā cilvēks ir redzīgāks un dzirdīgāks, izdzirdot un sajūtot skaņas saasinātā uztveres režīmā, jo tumsā nekas nespēj novērst klausītāja uzmanību no muzikālā vēstījuma — melodijas. Adventes laiks rosina pārdomām un klusiem solījumiem sev, ļaujot kavēties atmiņās, ieklausīties aizmirstās noskaņās, uzburt dvēselē skaistas pagātnes un cerību pilnas nākotnes ainas. Tumsa ļauj mums ieskatīties un ieklausīties dvēselē patiesāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja