Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Estrādes zvaigznes un saplūšana ar dabu Lieldienās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Nepārspējamais estrādes ģēnijs

Šis brīdis ir klāt – Lieldienas svinēsim kopā ar britu popzvaigzni Robiju Viljamsu, kurš pirmdien, 6. aprīlī, uzstāsies Arēnā Rīga. Turneju Let Me Entertain You viņš atklāja marta beigās Madridē un šoreiz apmeklē galvenokārt tās valstis un pilsētas, kurās vēl nekad nav uzstājies. Šī koncertprogramma nav veltīta jauna albuma iznākšanai – un labi, ka tā, jo tas nozīmē, ka draiskais, nepārspējamais estrādes ģēnijs Robijs iepriecinās mūs ar savām labākajām dziesmām, kuru viņam ir tik daudz kā nevienai citai mūsdienu popmūzikas ikonai, ieskaitot nesen Rīgā dzirdētos Edu Šīranu un Keitiju Periju. Turklāt koncertos Robijs vienmēr ir gatavs gan iztrakoties, gan paraudāt kopā ar faniem.

Robijs Viljamss Arēnā Rīga 6.IV plkst. 19.30. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 69–99

Asns gatavs dīgt

Latvijas pilsētās izskanēs grupas Iļģi programma Trīs rītiņi saule lēca, kas veltīta pavasara atmodai un saulei. Pavasara saulgrieži jeb saulstāvji, kas dainās tiek dēvēti arī par Lieldienām vai Lielo dienu, ir laiks, kad dabai noveļas tumsas slogs un atgriežas saule. Dienas kļūst garākas par naktīm, sākas jauns auglības cikls. Asns ir gatavs dīgt, putni atgriežas. Iļģi uzstāsies Cēsīs (3.IV), Liepājā (4.IV), Rīgā (5.IV), Ventspilī (5.IV), Madonā (6.IV) un Rēzeknē (6.IV).

Iļģi Koncertzālē Rīga 5.IV plkst. 12. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–10

Zvaigznes

Viens no galvenajiem sezonas notikumiem Latvijas Nacionālajā operā (LNO) – Džakomo Pučīni Turandotas koncertuzvedums, kurā dziedās Aleksandrs Antoņenko (Kalafs) un Marina Rebeka (Liu). Titullomā – lietuviešu soprāns Sandra Janušaite. Diriģents Ģintars Rinkevičs.

Turandota LNO 4.IV plkst. 19. Biļetes pārdotas

Ticība, mīlestība

Lielajā Piektdienā kamerorķestris Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava atskaņos Arvo Perta Jāņa pasiju, Ērika Ešenvalda Lūkas pasiju un Pētera Vaska Klusuma augli. Mūzika vedīs klausītājus pa ticības, cerības un mīlestības ceļu pretī Lieldienu rītam. Solisti – mecosprāns Ieva Parša, tenors Jānis Kurševs, baritoni Daumants Kalniņš un Rihards Millers. Pie ērģelēm Ilze Reine.

Koncerts Rīgas Domā 3.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

Jautājumu ceļš

Jauna simfonija ir liels notikums latviešu mūzikā. Komponists Kārlis Lācis izvēlējies daudzslāņainu materiālu, kas sakņojas Krusta ceļa mistērijā un Imanta Ziedoņa dzejā. "Krusta ceļš ir mans jautājumu ceļš. Arī tavs," saka komponists. Simfonijā Krusta ceļš kopā ar Valsts akadēmisko kori Latvija un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri muzicēs soprāns Jolanta Strikaite un saksofonists Gints Pabērzs. Koncerta pirmajā daļā skanēs Arvo Perta jaunības gadu mūzika – Pirmā simfonija un opuss Credo ar Baha Do mažora prelūdijas klavierskaņām, kuras dzirdēsiet Kārļa Lāča izpildījumā. Pie diriģenta pults – Māris Sirmais.

Koncerts Lielajā ģildē 3.IV plkst. 19; Vidzemes koncertzālē Cēsis 4.IV plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–30

Saplūstam ar dabu

Galerijā Māksla XO 2. aprīlī tiks atklāta Helēnas Heinrihsones personālizstāde Dienasgrāmata. Jau vairākus gadus mākslinieces daiļradē svarīga loma ir dabai. Viņas jauno gleznu galvenais motīvs ir cilvēka un dabas saplūšana vienā veselā. "Ainavas izteiksmība atklāj cilvēciskās attiecības. Miers mijas ar trauksmainību, maigums – ar raupjumu," stāsta galerijas vadītāja Ilze Žeivate.

Helēna Heinrihsone Izstāde Dienasgrāmata galerijā Māksla XO 2.–28.IV 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja