Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Jaunības skaņa

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Pasaules mūzikas elite

Rīgā koncertu sniegs tuviešu rīkles dziedāšanas kvartets Huun Huur Tu, kas ir viens no spilgtākajiem etnomūzikas ansambļiem pasaulē. Kopš 90. gadiem grupa ieņem stabilu vietu world music elitē. Tā ir piedalījusies nozīmīgākajos pasaules mūzikas festivālos, kā arī džeza un rokmūzikas festivālos. Kolektīvs ir uzstājies kopā ar Stīviju Vonderu, Frenku Zapu, Raju Kūderu, Kronos Quartet, The Chieftains u. c. Huun Huur Tu izpilda tradicionālo tuviešu mūziku, mākslinieki demonstrē rīkles dziedāšanas tehniku un spēlē senos instrumentus. Rīkles dziedāšanas unikālā iezīme ir tāda, ka izpildītājs izdzied uzreiz divas, dažreiz pat trīs notis vienlaikus, tādējādi radot savdabīgu daudzbalsīgu solo.

Huun Huur Tu Lielajā ģildē 8.XI plkst. 18. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–30

Jaunības skaņa

Grācija un vieglums, skaidrs muzikālais redzējums un pamatīgums raksturo 18 gadu veco pianisti, starptautisko konkursu laureāti Aurēliju Šimku (attēlā), kurai veidojas veiksmīga karjera Eiropā. Sestdien, 7. novembrī, Aurēlija uzstāsies Dzintaru koncertzālē, kurā spēlēs Johana Sebastiāna Baha, Aleksandra Skrjabina un Ferenca Lista skaņdarbus.

Aurēlija Šimkus Dzintaru koncertzālē 7.XI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Smiekli

Rītdien Rīgā ar savu jauno stand-up šovu Off the Hook uzstāsies populārais īru komiķis, rakstnieks un aktieris Dilans Morans. Izrādes tēmas – mīlestība, politika, mistika un ikdienas absurdās situācijas, kas pasniegtas ar jautru poētismu.

Dilans Morans Rīgas Kongresu namā 6.XI plkst. 20. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 20–25

Dabas vēstījums

Galerijā Daugava atklāta Kaspara Zariņa izstāde Tiešraide. "Par pamatu izvēlējos stāstu par to, kā cilvēks spēj nolasīt dabas vēstījumu – tiešraidi – saskaņā ar dvēseles stāvokli," saka mākslinieks. "Darbos esmu izvēlējies pāru principu, lai parādītu, ka viens lielums ārēji var būt atšķirīgs iekšēji. Katrs no mums, uztverot informāciju, tulko to dažādi. Tiešraide ir vērtīga lieta, jo tajā nav iespējami labojumi."

Kaspars Zariņš Izstāde Tiešraide galerijā Daugava (Ausekļa iela 1) līdz 5.XII

Šis mirklis ir klāt

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars Lielās zāles atklāšanas koncertā 6. un 7. novembrī (pārdošanā ir pieejamas biļetes uz pirmo koncertu) uzstāsies Latvijas un ārvalstu mūziķi. Liepājas simfoniskais orķestris Atvara Lakstīgalas vadībā muzicēs kopā ar Valsts akadēmisko kori Latvija, jauniešu kori Kamēr, Liepājas jauniešu kori Intis un Kurzemes filharmonijas kamerkori Ventspils. Solistu vidū būs klarnetists Ints Dālderis, basbaritons Egils Siliņš, zviedru soprāns Elizabete Strida, lietuviešu mecosoprāns Jovita Vaškevičūte un igauņu tenors Mati Turi. Skanēs Agra Engelmaņa un Ērika Ešenvalda mūzika, kā arī Ludviga van Bēthovena 9. simfonija.

Koncerts Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 6.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 40–75

Dejas spožums

Uz Kino Citadele ekrāna varēs noskatīties Maskavas Lielā teātra baleta iestudējumu Dārgakmeņi. Horeogrāfa Džordža Balančina triptihs, kura tapšanu iedvesmojuši Ņujorkas 5. avēnijas dārglietu veikali, cildina trīs pilsētas (Parīze, Ņujorka un Sanktpēterburga) un baleta skolas. Smaragdi ir veltījums franču romantiskajai skolai, Rubīni – Brodvejas mūziklu tradīcijai, Briljanti – krievu baleta virtuozitātei.

Dārgakmeņi Kino Citadele 8.XI plkst. 17. Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 8,40 (bērniem) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja