Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Komponista un pianista Ingmara Zemzara autorvakars

2008. gada 25. novembrī plkst. 19:00 koncertzālē Ave Sol notiks pianista un komponista Ingmara Zemzara autorvakars. Koncerts iecerēts gan kā veltījums Latvijai 90. jubilejā, gan arī atzīmējot paša komponista 35. dzimšanas dienu 21. novembrī.

Ingmars Zemzaris mācījies kompozīciju pie Imanta Zemzara un Pētera Vaska, savukārt klavierspēli pie profesora Valda Janča. Visvairāk koncertējis kā pavadītājs ar Inesi Galanti, Kristīni Gailīti, Antru Bigaču, Žoržu Siksnu, Aleksandru Poļakovu, Eduardu Čudakovu un citiem solistiem. Ņemot vērā mākslinieka daudzšķautņaino personību – kopš 1996. gada ir mācītājs Glūdā un Šķibē, 2000. gadā lasījis lekcijas UNESCO kultūras un menedžmenta studiju kursā Citavas/Gerlicas (Zittau/Görlitz) augstskolā Vācijā, ir grāmatu tulkotājs, arī viņa komponētā mūzika ir daudzpusīga un patiesa garīguma piesātināta.

Koncertā piedalīsies Ilze Urbāne (flauta), Diāna Jaunzeme (ērģeles), Elena Borele (soprāns), Anete Graudiņa (soprāns), Laima Pisareva (mecosoprāns), Jānis Kurševs (tenors), koris Daugaviņa diriģenta Kārļa Beinerta vadībā. Kā īpašais viesis koncertā uzstāsies latviešu izcelsmes soliste no Kanādas – Vilma Indra Vītola. Pie klavierēm pats autors.

Koncerta pirmajā daļā tiks atskaņotas četras Brāmsa solodziesmas, kā arī Ingmara Zemzara vokālie solo skaņdarbi, kuros komponists izmantojis E. fon der Rekes, A. Niedras, R. Blaumaņa, J. Poruka, L. Breikša, A. Feta, K. Fofanova dzeju. Koncerta otrās daļas kulminācijā izskanēs kantāte Nisi Dominus solistiem, korim un ērģelēm.

Biļetes no 10. novembra var iegādāties koncertzālē Ave Sol, Citadeles 7. Biļešu cenas Ls 3 (studentiem, pensionāriem) un Ls 5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja