Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Liepājas simfoniskais orķestris sezonas izskaņā muzicēs ar diriģentu Tadeušu Voicehovski, vijolnieci Vinetu Sareiku un dziedātāju Tičīnu Vonu

Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) 2008./2009.g. koncertsezonas izskaņā klausītājiem piedāvās trīs interesantus koncertus, kuros muzicēs viesmākslinieki no Eiropas un ASV. Biļetes jau nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs, informǟja LSO Reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītājs Gundars Venens

17. aprīlī pirmo reizi Liepājas Simfonisko orķestri diriģēs Tadeušs Voicehovskis no Polijas. Liepājā viņš ar LSO atskaņos R.Šūmaņa 4. simfoniju, M.Gļinkas uvertīru operai "Ruslanas un Ludmila", bet kopā ar jauno, starptautiski atzīto latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku - B.Bartoka 1. koncertu vijolei.

T.Voicehovskis ir labi pazīstams opermūzikas mīļotājiem, kas Latvijas Nacionālajā operā skatījušies Ž. Bizē "Karmenu", kā arī citas operas ar viņu pie diriģenta pults. Viņš muzicējis ar gandrīz visiem Polijas simfoniskajiem orķestriem, kā citur Eiropā, ASV, Japānā un Latīņamerikas valstīs. Diriģenta repertuārā ir lielākā daļa no pasaulē pieprasītā un populārā simfoniskās mūzikas repertuāra. V. Sareika absolvējusi Parīzes nacionālo konservatoriju. Kā soliste un ar trio Salvador Dali uzstājusies vairākās slavenās Parīzes zālēs - Luvrā, Parīzes Radio namā u.c., kā arī piedalījusies turnejā pa lielākajām Japānas pilsētām.

15. maijā Liepājas Teātrī notiks Gēršvina, Bernstaina, Portera u.c. populāru komponistu mūzikas koncerts "Brodvejas mūziklu valdzinājums", kura soliste būs Tičīna Vona no ASV. Dziedātāja Latvijā uzstājusies Rudens kamermūzikas festivālā un Lielās Mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā. Tičīnas Vonas repertuārs ir ļoti plašs un viņa ir lieliska gan klasiskajā repertuārā - Bēthovena, Brāmsa, Mālera, Verdi dziesmās un mesās, kā arī Bernsteina un Geršvina mūziklos.

22. maijā Graudu ielas koncertzālē klausītājus gaida literāri muzikāls vakars "Meistars un Margarita".
M. Bulgakova lieliskā romāna nosaukuma izmantošana te nav nejauša. Izvēlētā mūzika sasauksies ar šo literāro darbu. Skanēs P. Čaikovska, M. Musorgska, B. Bartoka mūzika, bet būs arī latviešu komponistu J. Nīmaņa un M. Dombrovskas darbu pirmatskaņojumi. Populārais Liepājas Teātra aktieris Egons Dombrovskis lasīs fragmentus no romāna un palīdzēs izaust jaunu kompozīciju, kuru iecerējusi un iestudējusi LSO diriģente Laura Staša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja