Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Mūžībā aizgājis The Allman Brothers Band līdzdibinātājs Gregs Olmens

69 gadu vecumā miris amerikāņu rokmūziķis Gregs Olmens, kurš bija grupas The Allman Brothers Band līdzdibinātājs un viens no tā dēvētā dienvidu roka pamatlicējiem. Olmena menedžeris Maikls Lēmans ziņu aģentūrai AP teica, ka Olmens miris sestdien savās mājās Džordžijas štata Savannā, un viņa nāves cēlonis bijis aknu vēzis. Pēdējo reizi Olmens uzstājās oktobrī, bet tad veselības problēmu dēļ bija spiests pārtraukt koncertēt.

Gregs Olmens tiks apbedīts Džordžijas štata Meikonā līdzās 1971.gadā motocikla avārijā bojāgājušajam brālim Dveinam Olmenam, ar kuru viņš 1969.gadā izveidoja grupu The Allman Brothers, sacīja Lēmans, piebilstot, ka tāda bijusi Grega Olmena vēlēšanās.

The Allman Brothers dziesmas Whipping Post, Ramblin' Man un Midnight Rider tiek uzskatītas par Dienvidu roka klasiku. Grupas debijas albums iznāca 1969.gadā, taču slavu tai atnesa 1971.gadā iznākušais koncertalbums At Fillmore East.

No 1975. līdz 1979.gadam mūziķis Gregs Olmens bija precējies ar aktrisi un dziedātāju Šēru. 1977.gadā Gregs Olmens un Šēra, kuri savam duetam bija devuši nosaukumu Allman & Woman, laida klajā albumu Two The Hard Way.

Grupa The Allman Brothers ar pārtraukumiem darbojās līdz 2014.gadam. Tā ir saņēmusi divas Grammy balvas - 1996.gadā tās skaņdarbs Jessica tika godalgots kā labākais roka instrumentālais priekšnesums, bet 2012.gadā grupai tika piešķirts Grammy par mūža ieguldījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Solījumi jāpilda

Jācer, ka arī Austras balvu ieguvusī grupa kuba pildīs doto solījumu vēl kādreiz – kaut pēc pieciem gadiem – sanākt kopā pilnā sastāvā un uzspēlēt

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja