Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nevar aizmirst

Grupa Scorpions atkal ierodas Rīgā Šķiet, ka vācu rokgrupas Scorpions dalībnieki Latvijas galvaspilsētu pamatīgi iemīļojuši — jau pagrūti saskaitīt, kuro reizi mūziķi pie mums viesosies. Koncertu aģentūra Makroconcert skorpionus pie mums atved otro reizi (pirmā bija 2002.gadā Sporta manēžā), taču vēl ir bijuši koncerti Mežaparkā, Ķīpsalas hallē… Tagad otro reizi Arēnā Rīga, un gan jau vēl kāds izzudis no atmiņu failiem.

Nez" biežā viesošanās agrākā austrumbloka valstīs saistīta ar nostaļģiju pēc aizgājušajiem gadiem? Jāatgādina, ka Scorpions bija viena no pirmajām brīvās pasaules rokgrupām, kas ieradās uzstāties Padomju Savienības teritorijā vēl pirms dzelzs priekškara krišanas — ar koncertu Ļeņingradā viņi viesojās jau 1988.gadā (pirms viņiem koncertu bija snieguši vien Uriah Heep 1987.gadā), tādējādi iegūstot pamatīgus fanu pūļus visā padomijas teritorijā, kurā vēlāk atgriezās uzstāties vēl un vēl. Neilgi pēc šīs teritorijas iekarošanas Scorpions arī sacerēja savu visu laiku slavenāko balādi — Wind of Change, kurā tiek apdziedātas tobrīd aktuālās sociālpolitiskās izmaiņas visā pasaulē. Ko tur daudz kavēties atmiņās, ja šoreiz Scorpions ierodas ar relatīvi svaigu koncertprogrammu — koncerts Rīgā notiks pagājušogad izdotā albuma Humanity Hour 1 popularizēšanas turnejas ietvaros, turklāt viņi atkārtoti ieradīsies ar simfonisko orķestri, šoreiz tie būs mākslinieki no Lietuvas. Koncerta organizatori uzsver, ka koncerti Baltijā būs unikāli — pārējos Eiropas turnejas koncertos simfoniskais pavadījums izpaliks. Taču, visticamāk, nevienā no tiem neiztrūks lielākie grupas hiti, jo vismaz Klauss Maine un Co nav dzirdēti koķetējam par apnikumu spēlēt populārākās un iemīļotākās dziesmas, kā to brīžiem mēdz darīt citi dažāda kalibra mūziķi. Biļetes uz koncertu vēl iespējams iegādāties, taču, kā brīdina koncerta organizatoru pārstāve Inese Rutkovska, labāk tās pirkt oficiālajās pārdošanas vietās — Biļešu servisa un ReklaMarket kasēs. Kā izrādās, daži veikli darboņi interneta portālos jau paguvuši pārdot biļetes… ar 2002.gada koncerta datumu, kas, protams, uz 4.?novembra koncertu derīgas nebūs. Tādēļ esiet vērīgi, un, ja ir vēlēšanās dzirdēt rokmūzikas klasiku simfoniskās noskaņās, otrdienas vakarā dodieties Arēnas Rīga virzienā.Koncerts Grupa Scorpions 4.novembrī Arēnā Rīga. Biļešu cena Ls 20—80.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja