Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Plāno izdot “pazudušu” Bītlu ierakstu

Liverpūles četrinieka “The Beatles” dziesma, kas ierakstīta 1967.gadā un plašākai publikai atskaņota tikai vienu reizi, varētu beidzot tikt izdota, atsaucoties uz seru Polu Makartniju ziņo CNN.“Carnival of Light” – 14 minūtes gara eksperimentāla melodija, kas tika ierakstīta “Bītlu”  aizraušanās ar psiholdēliju laikā, un  tapusi, iedvesmojoties no avangarda komponistiem kā Karls Štokhauzens, jau ilgu laiku tika uzskatīta par sarežīģītu vairākumam mūzikas klausītāju.

Kā intervijā BBC pastāstījis Makartnijs, grupas dalībnieki un producents Džordžs Mārtins savulaik pat balsojuši par šīs kompozīcijas iekļaušanu 1990.gadā izdotajā Bītlu Antoloģijā. Tagad Makartnijs apstiprinājis, ka viņam joprojām ir oriģinālais ieraksts, kā arī piebildis, ka, viņaprāt, pienācis laiks tā publiskošanai. “Man šī dziesma patīk arī tādēļ, ka pavisam neizklausās pēc Bītliem,” atzinis Makartnijs.Vai katrs Bītlu ieraksts, kas tapis periodā kopš viņu agrīnajām dienām Liverpūlē un Hamburgā līdz pat grupas izjukšanai 1970.gadā ir izraisījis pamatīgu publikas interesi — pieticis vien ar to, ka tam ir bijusi kāda saistība ar šiem mūziķiem. “Carnival of Light” šajā kontekstā ir īpašs, un četrdesmit gadu laikā kopš ieraksta brīža Bītlu fanu vidū ieguvis gandrīz vai mitoloģisku statusu. Bieži vien to piemin arī kā pierādījumu, ka Bītlus interesējusi arī māksla, ne vien komerciāli veiksmīgās popdziesmas. Improvizācijā “Carnival of Light” skan distortētas elektriskās ģitāras, baznīcas ērģeles un tiek izmantoti neskaitāmi skaņas efekti. Neiztiek arī bez balsīm — ierakstā dzirdams, kā Makartnijs un Džons Lenons izsauc nesakarīgas frāzes kā “Barcelona!” un “Are you all rigth?”.Lai publicētu šo pagaidām plašākai publikai nepieejamo ierakstu, Makartnijam būs jāsaņem atļauja no Lenona atraitnes Joko Ono un Džordža Harisona atraitnes Olīvijas Harisones.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja