Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Recenzija par Backstreet Boys koncertu

Ar azartu un bez liekulības

Backstreet Boys koncertā Arēnā Rīga iedarbina laika mašīnu


DIVAS STUNDAS klausoties fanu spiegšanu, radās sajūta, ka Arēna Rīga, kas sestdien uzņēma ASV grupas Backstreet Boys koncertu, bija pilna. Skatītāju bija daudz mazāk, nekā Backstreet Boys pelnījuši. Taču grūti iedomāties citu šovu, kas šogad Rīgā gaidāms, kurā publika dziedās līdzi visām dziesmām — no pirmās (Larger Than Life) līdz pēdējai (Shape Of My Heart). Jaunām, skaistām sievietēm, to vidū arī Anetei Sončikai, zelta puisēnu vizīte bija iemesls atcerēties sevi 90.gados — laikā, kad Backstreet Boys valdīja pasauli un viņu dziesmas skanēja visur.

Backstreets Boys bija veiksmīgākais producentu projekts, spilgtākās mākslīgi veidotas zvaigznes. Viņi bija Britnijas Spīrsas un Kristīnas Agileras panākumu priekšteči. Līdz ar Backstreet Boys, "N Sync, Britnijas un Kristīnas parādīšanos mūzikas ierakstu industrija sasniedza savu virsotni — šo mākslinieku albumi pārdoti rekordlielās tirāžās, patlaban par tādiem pārdošanas rezultātiem neviens mākslinieks vairs nevar sapņot. XXI gadsimtā Backstreet Boys piedzīvoja strauju popularitātes kritumu. Viņu pēdējie albumi Never Gone (2005) un Unbreakable (2007) faktiski palika nepamanīti.

Backstreet Boys vecie triki joprojām iedarbojas — visas tās klasiskās puišu grupu pozas un dejas, kā arī izcilas zviedru autoru sacerētas dziesmas liek patīt atpakaļ vismaz desmit gadu senu notikumu hronoloģiju uz izjust absolūtās laimes pieplūdumu. Backstreet vīri ir labā fiziskajā un vokālajā formā — viņi dejo un dzied dzīvajā. Skatuve noformēta vienkārši, taču gaismas koncertā ir ļoti iespaidīgas. Šova elementi nav nepieciešami — skatītāji pirmām kārtām grib redzēt kādreizējos elkus — Niku, Braienu, Aleksandru Džeimsu un Hoviju, kuri paši saprot, ka vairs nav slavas zenītā, bet drīzāk ir laika mašīnas vadītāji. Viņi netēlo superzvaigznes — viņi tēlo paši sevi, ar zināmu azartu un bez liekulības.

Backstreet Boys koncerts nav tik vērienīgs un komerciāli veiksmīgs pasākums, kā Take That vai Spice Girls atkalapvienošanās turnejas. Nevienam no grupas dalībniekiem nav izdevies uzsākt daudzsološu solokarjeru, kaut gan viņi ļoti centušies. Backstreet Boys labprāt sarunājas ar presi — pie "N Sync bijušā dalībnieka, bet patlaban pasaules lielākās popzvaigznes Džastina Timberleika tikt nav iespējams, bet Niks Kārters, kurš ir pazīstams arī kā Parisas Hiltones bijušais mīļākais, ir gatavs runāt! Vai jūs, Nik, neesat greizsirdīgs, ka konkurējošās puišu grupas līderis Džastins Timberleiks ir karstākais solomākslinieks un producents, bet jūsu solokarjera nebija izdevusies? "Džastins, varbūt, arī ir populārākais dziedātājs, bet Backstreet Boys ir visu laiku veiksmīgākā puišu grupa," viņš atbild. Vai Parisa bija Backstreet Boys fane? "Viņa zvērēja, ka viņas istabā uz sienām bija mūsu plakāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja