Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Top Jāņa Strazda un Pētera Trupa kameropera Prieka noslēpums

Šā gada 16. decembrī Liepājas Latviešu biedrības namā notiks pirmizrāde, kas ir nebijis notikums ne tikai Liepājas, bet visas Kurzemes mērogā – opera ar lellēm jeb leļļu kameropera Prieka noslēpums.Topošās kameroperas mūzikas autors ir Jānis Strazds, libreta autors - Pēteris Trups. Galvenās lomas atveidos Laura Bluķe, Ieva Dreimane, Juris Ločemlis, Agita Trupa un Pēteris Trups, pastāstīja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Leļļu kameropera Prieka noslēpums ir profesionāls, muzikāli izglītojošs oriģināldarbs ģimenei, kā noprotams no divu šķietami pretēju žanru – leļļu teātra un operas - sintēzes vienotā mākslas darbā. Izrāde adresēta gan bērniem, gan viņu vecākiem, paplašinot priekšstatus par to, kāda var būt opera un leļļu teātris mūsdienu mākslā.Kameroperas libreta pamatā ir stāsts par mūsdienu straujo dzīves un darba ritmu, kas neļauj cilvēkiem ne mirkli atslābināties, lai pabūtu ar sevi un saviem bērnības sapņiem. Līdz mēs aizmirstam, kad un kur rodams prieks. Stāsta galvenā varone ir meitene, vārdā Sniedze, kura izaugusi liela un ikdienas steigā un rūpēs aizmirsusi par prieku, ko dod katra diena. Viņa nevar atcerēties, kad pēdējo reizi tā no sirds priecājusies, kaut vai tikai par leduspuķēm logu rūtīs vai balto sniegu, kas ejot viegli gurkst zem kājām. Kādā ziemas vakarā, Sniedze, kārtojot savu skapi, visdziļākajā plauktā pie citām bērnības dienu mantām, atrod savu to laiku labāko draudzeni – lelli Sniedzīti. Notiek brīnums un kādu nakti meitenes aizmirstā bērnības lelle Sniedzīte atdzīvojas un mēģina sameklēt savas lielās draudzenes pazaudēto prieku. Unikālā mākslas darba veidošanā apvienojušies dažādu žanru profesionāļi – mūzikas  autors ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes komponistiem Jānis Strazds, kurš raksta gan populāro mūziku, gan arī kora un simfonisko mūziku, libreta autors - pieredzējušais Liepājas ceļojošā leļļu teātra Maska izrāžu autors un aktieris Pēteris Trups, operas režisore Agita Trupa, scenogrāfiju veido Liepājas Universitātes asociētais profesors, mākslinieks Aldis Kļaviņš, bet par gaismām rūpēsies Latvijā pazīstamais gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Izrādē piedalīsies arī Ingrīdas Lūres izlolotie Liepājas baleta un deju studijas jaunie talanti, horeogrāfiju dejām veidojušas Inita Saleniece un Ingrīda Lūre un Liepājas kameroķestra mūziķi Gunta Kolerta vadībā, pie diriģenta pults - Jēkabs Ozoliņš.Galvenajā – lelles Sniedzītes - lomā iejutīsies jaunā, talantīgā, liepājniekiem jau pazīstamā soliste Laura Bluķe, Pasaku feja būs Ieva Dreimane, Ķērpainis – Juris Ločmelis, savukārt Pēteris un Agita Trupi iejutīsies vairākās lomās. Kameroperas Prieka noslēpums pirmizrāde notiks 16. decembrī Liepājas Latviešu biedrības namā, Liepājā tā būs skatāma arī 18. un 19. decembrī, bet 20. decembrī - Rīgas Kongresu namā.Biļetes no novembra būs iespēja iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama kasē, Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes uz izrādēm Rīgas Kongresa namā varēs iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja