Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uģis Roze. Sapņi un čuksti

Šis ir laiks, kad koncerti notiek daudz biežāk, nekā citos gada mēnešos — tuvojas Ziemassvētki, un tiem par godu mūziķi apvienojas dažādos projektos, lai radītu īpašu gaisotni tiem, kuri novērtē svētku burvību. Arī dziedātājs Uģis Roze gatavojas koncertiem — svētdien, 14.decembrī, Mākslas darbinieku namā izskanēs Adventa koncerts Uzdāvini man šo pasauli čukstos, savukārt decembra otrajā pusē Ķīpsalas hallē kopā ar populāriem mūziķiem viņš dziedās Ziemassvētku koncertos Tev jānāk savus sapņus piepildīt! "Decembris ir decembris," saka Uģis Roze, norādot, ka šis mūziķiem ir pats saspringtākais laiks.

Šogad gan ar koncertiem esot tā pašvakāk — ja agrāk bijis grūti atkauties no piedāvājumiem uzstāties dažādās ballēs un banketos, tad šogad visiem "piegriezts skābeklis". U.Roze skarbus vārdus velta valdībai, kas nenodrošinot mūziķus ar darbu. "Valsts iztērējusi kaudzi naudas, lai sagatavotu profesionāļus mūzikas skolās, konservatorijā, taču nevienam tas vairāk nav vajadzīgs," saka U.Roze un uzsver, ka ne visiem būs vietas Operā vai Nacionālajā simfoniskajā orķestrī. Tādēļ viņš slavē Viesturu Tīli, starptautisko izstāžu rīkotāju BT1 direktoru, tikai viņa labās gribas dēļ šeit notiekot koncerti, kuros var izpausties pašmāju profesionāļi. Tā arī šogad BT1 organizē programmu Tev jānāk savus sapņus piepildīt! Šajā koncertā U.Rozem uzticēts pirmatskaņojums — Jāņa Strazda sacerētā Ave Maria ar jau gadsimtus seno tekstu. "Tāds ļoti neviegls skaņdarbs ar sibemoliem augšās," saka U.Roze un smej — cilvēkiem jānāk paklausīties, kā viņš beidzot nedzied Imanta Kalniņa dziesmas. U.Roze atzinīgi izsakās par dziedātājiem, ar kuriem nāksies kopā uzstāties — tie ir Zigfrīds Muktupāvels, Liene Šomase, Juris Vizbulis, Andris Ērglis. Īpaša šī koncertu sērija Ķīpsalā būs ar to, ka uzstāšanās notiks Baltijas Ziemassvētku orķestra pavadījumā — retas mūsdienās ir reizes, kad dziedātājs var dziedāt, lielas instrumentālās grupas atbalstīts. Savukārt koncerts Uzdāvini man šo pasauli čukstos būs savādāks. "Intīms, kluss, bez ambrāžas — tiem, kurus interesē šāda mūzika," stāsta U.Roze. Mākslas darbinieku namā viņš uzstāsies ar vijolnieku Dzintaru Beitānu un taustiņinstrumentālistu Juri Kristonu. Skanēs I.Kalniņa dziesmas, itāļu komponistu darbi, kā arī Ziemassvētku melodijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja