Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Viduslaiku roks Andrejsalā

Sestdien, kad visā Rīgā kņadu sacels Muzeju nakts un Vācijas kultūras mēneša O!Vācija ietvaros notiekošie pasākumi, Andrejsala nudien nebūs viena no tām klusākajām vietām — tur uz skatuves kāps vairāki mākslinieki. Pēc frīkbaiku parādes un pašmāju The Briefing uzstāšanās rīdzinieku vērtējumam savu sniegumu nodos vācu ielas teātris Arthur kommt vorbei, kā nākamie Andrejsalu pieskandinās latvieši Oranžās brīvdienas, un tad jau parādīsies arī krāšņākie, muzikāli pārsteidzošākie un savdabīgākie Muzeju nakts viesi — Cultus Ferox.

Dzirdot pirmo reizi Cultus Ferox, grūti rast formulējumu, kas tā īsti ir par mūziku, ko viņi spēlē. Turklāt mūzikas cienītāju mēģinājumus noformulēt šīs grupas stilistisko piederību sarežģī savdabīgā instrumentu izvēle. Taču paši mūziķi atvieglojuši klausītājiem dzīvi, paši sevi nodēvējot par viduslaiku roka izpildītājiem. Un melots jau nav — kā pamata instrumentus viņi izmanto laika pārbaudi pārcietušās dūdas, kā arī citus pūšamos instrumentus un neskaitāmas perkusijas, ko šeit daudzi jau iepazinuši dūdu un bungu grupas Auļi izpildījumā. Taču skanējumu viņi daudz mūsdienīgāku padara, izmantojot ģitāras, un visai bieži zinātāji šīs muzikālās apvienības sniegumu mēdz nodēvēt par kārtīgu vācu rokmūziku ar dūdu pieskaņu. Paši mūziķi gan stāsta, ka viņu mūzika esot ar mistisku noskaņu, un apvienojot vairāku gadsimtu laikā uzkrātas vērtības, to apšaubīt arī nav pamata. Cultus Ferox nosaukums nāk no latīņu valodas un latviešu mēlē nozīmē "pirmatnējs dzīvesveids". Grupa ir dibināta 2001.gada ziemā, un kopš tā laika paguvusi izdot jau sešus albumus, kā arī uzstāties neskaitāmos klubos un festivālos ne vien dzimtajā Berlīnē, bet arī citur Vācijā un Eiropā. Jāatzīst, bieži vien Cultus Ferox salīdzina ar plašāk zināmajiem, arī vāciešiem, Corvus Corax, kas viduslaiku mūziku, izmantojot autentiskus instrumentus, spēlē jau krietni ilgāku laiku, kā arī daudz roķīgākajiem no šīs pašas valsts nākušajiem In Extremo, kuru daiļradē arī netrūkst versijas par aizgājušo gadsimtu melodijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja