Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daugavpils teātrī pirmizrāde poļu režisores Lucinas Sosnovskas Pie mums viss kārtībā

29. janvārī Daugavpils teātrī gaidāma pirmizrāde poļu rakstnieces Dorotas Maslovskas lugai Pie mums viss kārtībā Lucinas Sosnovskas režijā, informēja teātra pārstāve Juta Valaine.

Izrādes radošo komandu pamatā veido mākslinieki no Polijas – gan režisore, gan scenogrāfs, gan kostīmu māksliniece ir poļi. Režisori L. Sosnovsku daugavpiliešiem bija iespēja iepazīt jau 2013. gadā, kad viņa piedalījās festivālā Telpa – Daugavpils. Iedvesmojoties no Daugavpils multikulturālās vides, tapusi izrāde par mūsdienu cilvēku vērtībām, par to, cik dažādi un tajā pašā laikā līdzīgi mēs esam. Tā būs patiesa komēdija par absurdo realitāti, kurā tiek pievērsta uzmanība pasaulei, kādu mūsdienās cilvēki paši ir radījuši – kādu dzīves stilu mēs dzīvojam, kādas vērtības lolojam un kādas tiesības aizstāvam.

Kā atzīst pati režisore, tad šajā iestudējumā tiek mēģināts dziļāk apjaust atšķirības starp cilvēkiem, to, kas ir nepieciešams, lai mēs varētu dzīvot mierā ģimenē, sabiedrībā, valstī, pasaulē, neskatoties uz individuālajām atšķirībām. "Ko termins "normāls", ko cilvēki bieži izmanto, raksturojot savu lēmumu vai viedokli, patiesībā nozīmē? Ko ar "normāls" – normāla dzīve, normāla persona, normāla uzvedība utt. – mēs mūsdienās domājam?" – tie ir tie jautājumi, kas Sosnovskai šķiet svarīgi un kuri tiek aktualizēti šīs izrādes kontekstā. Un vai tik bieži dzirdamais "Viss kārtībā", atbildot uz jautājumu "Kā tev iet?", vienmēr ir patiess?

Tuvākās izrādes - 1. februārī plkst. 17 un 22. februārī plkst. 17. Biļetes - Daugavpils teātra kasē un internetā www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja