Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Liepājas teātrī režisors Sergejs Ščipicins iestudē izrādi Nākamgad tai pašā laikā

Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars 14. februārī notiks režisora no Sanktpēterburgas - Sergeja Ščipicina iestudētās Bernarda Sleida melodrāmas pirmizrāde, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Nākamgad tai pašā laikā ir kanādiešu dramaturga B. Sleida populārākā luga, kas sarakstīta 1975. gadā, Liepājas teātrī tā jau reiz tikusi iestudēta (1991. gadā).

Tas ir stāsts par vīrieti un sievieti – Džordžu un Dorisu, kuri, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, par spīti tam, ka abi ir precējušies ar citiem cilvēkiem. Šī viena vakara sakars pāraug tikšanās reizēs 24 gadu garumā, kad abi, kā norunāts, tiekas reizi gadā – vienā un tajā pašā datumā, vienā un tajā pašā vietā – kādas nomaļas lauku viesnīcas numuriņā. Ļaujoties mīlestības piedzīvojumam un pārrunājot neskaitāmus jautājumus par dzīvi, bērnu audzināšanu, laulību un nāvi, abiem izdodas rast patiesu tuvību.

„Šajā izrādē mēs runāsim par to, kas ir mīlestība, krāpšana, kāda loma dzīvē ir laulībai, vai ģimenes esamība ierobežo personīgo brīvību. Tas būs mūsdienīgs skatījums uz šiem jautājumiem – situācijas atklāšana, to ne atbalstot, ne nosodot. Vienkārši parādot, cik dažāda var būt dzīve,” par izrādi saka S.
Ščipicins. Lai gan izrādē tiek risināti jautājumi, kuriem nav laika noilguma, reālā lugas darbība norit pagājušā gadsimta 50. – 70. gados. Lai iezīmētu šo laikmetu, režisors pastiprināti pētījis mūzikas vēsturi, izrādē skanēs šo gadu populārākās dziesmas aktieru dzīvā izpildījumā.

Šis būs režisora pirmais iestudējums Liepājas teātrī. Līdz šim Latvijā S. Ščipicins strādājis divreiz – veidojot izrādes M. Čehova Krievu drāmas teātrī un Valmieras teātrī. „Man ļoti patīk strādāt ar Latvijas aktieriem, jo viņi vienmēr ir gatavi uzklausīt norādījumus un visu izmēģināt uz savas ādas. Tas režisoram dod lielu brīvību un iespēju meklējumiem. Tā arī es pats tiku mācīts, tāpēc man ir tuvs šāds darba veids. No kaut kā atteikties var vienmēr, bet sākumā viss jāizmēģina,” stāsta režisors.

Pie iestudējuma strādā arī scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Elīna Valdmane, horeogrāfe Liene Grava un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Lomās: Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Laura Jeruma un Kaspars Kārkliņš. Ar aktieriem strādā arī vokālā pedagoģe Ieva Dreimane.

Teātris neiesaka iestudējumu skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja