Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Zane Dombrovska. Sapnis izsapņots

Zane Dombrovska muzikālajā izrādē Vadonis spēlē Kārļa Ulmaņa mīļoto Mariju

Dziedātāja un topošā aktrise Zane uz interviju Nacionālā teātra aktieru vestibilā ierodas tērpā, ko valkās izrādes 1.cēlienā, — baltā blūzē ar augstu apkaklīti un kuplos svārkos. Ik pa brīdim garām aizskrien kāds viņas kolēģis, izrādes režisora Edmunda Freiberga asistente Ināra Slucka dod beidzamos norādījumus pirms mēģinājuma. Tādēļ dziedātāja vedina parunāties kādā klusākā stūrītī.

Par kostīmu mākslinieces Lienes Rolšteinas veidoto tērpu, kas raksturīgs pagājušā gadsimta sākumam, viņa stāsta: "Man jau patīk šādi ceļojumi laikā! Piemēram, spēlējot Stellu Teātra observatorijas izrādē Ilgu tramvajs, valkāju septiņdesmitajiem gadiem raksturīgu apģērbu. Tas labāk palīdz izprast laikmetu, kurā jāiejūtas."

Piedalīties izrādē Zani Dombrovsku uzaicinājis komponists Zigmars Liepiņš pēc abu veiksmīgās sadarbības muzikālajā drāmā Adata, kas piedzīvoja piecdesmit izrāžu. Adatas pēdējo izrādi Zane pat nav varējusi kārtīgi nosvinēt lauztās kājas dēļ. Tomēr komponists viņu pamanījies kādā brīdī noķert teātra vestibilā un palūdzis nodziedāt dažas notis, jo viņam esot padomā kāds muzikāls gabaliņš. "Nezināju, kā lai bez klavierēm nodziedu, bet laikam jau Zigmaram patika. Katrā gadījumā tad, kad viss mans kurss bija uzaicināts uz tikšanos ar režisoru Edmundu Freibergu, tieši man uzticēja spēlēt Mariju." Par šo ziņu dziedātāja, kura mācās Kultūras akadēmijas 3.kursā, bijusi ļoti priecīga un pārsteigta. Viņa izrādē spēlēs kopā ar Egilu Melbārdi, nomainot Ditu Lūriņu un Mārci Maņjakovu.

Zane Dombrovska uzsver, ka par viņas varoni Mariju jeb Vizbulīti pareizāk būtu teikt — nevis Ulmaņa mīļotā, bet gan viņu mīlošā sieviete. "Protams, viņi viens otru ļoti mīlēja, tomēr Ulmanis izvēlējās valsti, kuru bija izsapņojis, upurējot savu mīlestību. Marijai šī izvēle ir jāpieņem, un viņa to arī dara." Spēlējot šādu sievieti, rodoties pavisam īpašas izjūtas. Tieši to pašu, pēc Zanes domām, varot attiecināt uz visiem aktieriem, kas piedalās izrādē, arī viņas kursabiedriem. "Marijai sapnim par valsti ir jānotic tik ļoti, lai viņa varētu ļaut Kārlim iet. Un būtībā mums visiem jānotic sapnim par valsti!" ir pārliecināta dziedātāja.

Kā Zane Dombrovska jūtas, piedaloties izrādē, ap kuru jau sacelta tāda ažiotāža? Viņa nenoliedz, ka ir to pamanījusi, taču uzskata — šo jautājumu vajadzējis risināt citādi, ne tik publiski. Arī viņas mājinieki dažkārt mēdzot zvanīt uz teātri un apjautāties — kā jūties? "Atbildu, ka normāli." Taču Zanei spēku dod tas, ka visi, kas piedalās izrādē, jūtas ļoti vienoti — kā uz viena liela viļņa. "Vienkārši strādājam!" viņa pasmaida.

***

Izrāde

K.Dimitera un Z.Liepiņa muzikālā drāma Vadonis.

Pirmizrāde 17.IX plkst.19 Latvijas Nacionālajā teātrī

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja