Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Arsenāla fināls

Paldies, ka bijāt kopā. Ar šo beidzu ikdienas Arsenāla programmas apskatus, jo beidzas arī Arsenāls. Svinīgā ambrāža — laureātu noteikšana, kas tiek veikta, izmantojot netradicionālas metodes (izlozi un tml.) —, notiks jau šovakar. Kaut būs arī nopietnība — vairāku starptautisko žūriju piespriestas balvas labākajām Baltijas filmām.

Festivāla seansu programma turpinās vēl gan šodien, gan rīt, piedāvājot jau rādītas, labas filmas, gan novitātes Arsenāla programmā. Ja neesat redzējuši, mēģiniet notver beļģu režijas slavenību — brāļu Dardēnu — filmu Lornas klusēšana (plkst14.00 kino Rīga Lielā zāle), ekscentrisko amerikāņa Harmonija Korīna Misteru Vientulība — filmu par slavenību dubultnieku fenomenu un bezgalīgo vientulību (plkst.18.00 Balle, Liepāja). Uz šī festivāla vienu no visizcilākajiem piedāvājumiem — meksikāņu drāmu Klusā gaisma — biļetes esot izpārdotas.

Svētdienas programmā — ir arī viens skaists jaunums — arī Latvijā kulta statusā esošā franču režisora Mišela Gondrī filma Pēc noskatīšanās attīt (plkst.21.15 kino Rīga Lielā zāle). Neskatoties uz filmas ražotājvalsti — Ameriku, nav dzirdēts par tās parādīšanos regulārā kinoteātru repertuārā. Nav līdzējusi pat Holivudas popularitāti baudošā Džeka Bleka klātbūtne galvenajā lomā. Filma ir ekscentriska komēdija, kuras sižets vēstī par fatālu kļūdu, — ķibeles rezultātā kādā mazā un noskretušā videonomā tiek nodzēsti itin visu videofilmu ieraksti. Tās darbinieki, baidoties par savu ādu, īpašnieka prombūtnes laikā dara, ko var, lai izlabotu šo ķezu, — viņi pārfilmē paši saviem spēkiem Holivudas grāvējus, populāras filmas, kuru ieraksti gājuši bojā, izmantojot amatieru kameras un neizsmeļamu asprātību. (Spoku mednieki, 2001: Kosmiskā odiseja u.c. — Holivudas filmas, izrādās, ir inscenējamas uz ātru roku, mājas apstākļos. Turklāt publikai tas patīk! Nīkuļojošas videonomas ieņēmumi strauji aug, pie tās durvīm stāv preces ņēmēju rinda.)

Kaut šī filma (tās orģinālnosaukums Be Kind Rewind) nesasniedz citu Gondrī darbu tēlainību, asprātības un azarta te netrūkst, kā arī cilvēka roku darba slavinājumu — par ko nenoliedzami var uzskatīt filmas galveno varoņu aizrautīgo māksliniecisko pašdarbību.

Svētdien vēl vērts notvert arī gleznotāja un režisora Džuljena Šnābela koncertfilmu Lū Rīda Berlīne (plkst.16.45 K.Suns), Gaja Madina sirreālo eksursu paša bērnības pasaulē Mana Vinipega (plkst.18.00 kino Rīga Mazā zāle), kā arī mazliet svinīgi un pompozi veidoto, taču ļoti izsmeļošo dokumentālo filmu Dereks, kas veltīta no AIDS mirušajam britu režisoram Derekam Džārmenam — spilgtai personībai 80. gadu Lielbritānijas alternatīvajā kinokultūrā (plkst.20.30 kino Rīga Mazā zāle). Arsenāls beidzas — nākamais pēc diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja