Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Debija 93 gadu vecumā

Visai neķītrs romāns ar bezbailīgu sieviešu kārtas varoni galvenajā lomā ir radikāli mainījis tā 93 gadus vecās autores un viņas trīs draugu dzīves veco ļaužu pansionātā, ziņo laikraksts “The Guardian”. Angliete Loma Peidža sadūšojās romānu iesniegt publicēšanai pēc tam, kad to bija izlasījusi viņas vedekla.

Pēkšņi kļūstot turīgai pēc feministu trillera “A Dangerous Weakness” jeb “Bīstama vājība” publicēšanas, viņa ir mainījusi savu vienu istabu Serijas pansionātā pret lielu lauku māju un uzaicinājusi tur arī savus pansionāta draugus. “Pansionāti reizēm ir nožēlojami. Tu sēdi tur visu dienu, skatīdamies ārā pa logu un nav pat neviena ar ko runāt,” viņa sacīja, - “Es domāju, ka būtu lieliski dot mājas un ģimenes dzīvi pāris cilvēkiem, kam savs laiks jāpavada pansionātā. Arī man tas ir labi, jo manā vecumā ērtāk ir dzīvot ar kādu kopā. Katra grāmata, ko pārdodu, palīdzēs kādam sagādāt mājas.”Peidža ir rakstījusi, kopš iemācījās turēt zīmuli kā bērns, taču, neskaitot dzejoļus un rakstus žurnālos, nekad nav izpaudusies publiski. Viņa uzrakstīja “A Dangerous Weakness” pirms trīs gadiem, taču ielika to koferī un nemēģināja atrast izdevēju līdz vedekla to izlasījusi, teica, - “Tas ir fantastisks. To noteikti varēs pārdot.”  Romāns ir publicēts gan cietajos, gan mīkstajos vākos. Peidža, kas strādāja Otrā pasaules kara laikā par Morzes ābeces pasniedzēju gaisa spēkiem, tagad raksta romāna turpinājumu stāstu krājumu formā. “Es esmu sākusi prasīt cilvēkiem, vai viņi grib izvākties no saviem pansionātiem un dzīvot ar mani un man jau ir vairāki desmiti piedāvājumu. Viņi jau stāv rindā,” 93 gadus vecā debitante saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja