Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Paņem plaukstā sirdi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Paņem plaukstā sirdi

Cēsīs viesosies jaunzēlandiešu māksliniece Keita Makintoša. Sarunu festivāla Lampa programmā ir iekļauti viņas darbi, kas aicina uz sarunu ar mums apkārt esošo materiālo pasauli: vārdu un valodas vietā māksliniece iesaka lietot tausti un citas maņas. No 27. līdz 30. jūnijam Cēsu Pilsmuižas klētī bez maksas varēs aplūkot Keitas Makintošas instalāciju Darbagalds, kas ar ikdienišķu priekšmetu un darbību palīdzību reflektē par nebeidzamo bojāejas un radīšanas ciklu. Savukārt 29. un 30. jūnijā koncertzālē Cēsis notiks Keitas Makintošas izrāde Daudzu rokās. Tā aicina pieskarties mākonim, paņemt plaukstā sirdi un izlaist caur savām rokām teju visu pasaules rašanās ciklu. Izrādē skatītāji piedzīvo dažādas estētiskas, maņās balstītas situācijas un sastopas ar neparastiem fiziskiem fenomeniem, kuri atklāj, cik spēcīgu stāstu, atmiņu un asociāciju virkni var radīt kāda smarža, lieta, materiāls un pieskāriens.

Keita Makintoša

Izrāde Daudzu rokās Koncertzālē Cēsis 29., 30.VI plkst. 17.30 un 21

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10 

***

 

Balss, kuru neaizmirst

Kinoteātris Kino Citadele demonstrēs Džuzepes Verdi operas Trubadūrs ierakstu, kas 2015. gadā tapis Ņujorkas Metropolitēna operā. Šī ir unikāla iespēja vēlreiz atcerēties izcilā baritona Dmitrija Hvorostovska (1962– 2017) talantu – viņš atveido grāfu di Lunu. Leonoras lomu dzied soprāns Anna Ņetrebko, trubadūru Manriko – tenors Jonhuns Lī, Azučenu – mecosoprāns Dolora Zadžika. Izrādi iestudējis režisors Deivids Makvikars, pie diriģenta pults – Marko Armiljato.

Trubadūrs

Kino Citadele 27.VI plkst. 18.30

Biļetes EUR 14,70

***

 

Deja

Piektdien, 22. jūnijā, Latvijas Nacionālajā operā notiks 4. Starptautiskā Baltijas baleta konkursa (www.ibbc.lv) galā koncerts un apbalvošanas ceremonija. Uzstāsies konkursa laureāti un viesi, kuru vidū būs arī jaunie, pasaulē ievērību guvušie dejotāji Kārlis Cīrulis un Jūlija Brauere.

Galā koncerts

LNO 22.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–33

***

 

Folkmetāla deva

Šodien, 21. jūnijā, no plkst. 16 līdz saulrieta stundai plkst. 23 Kalnciema kvartālā notiks neofolkloras nakts tirgus un koncerts, kurā uzstāsies populārākā latviešu folkmetāla grupa Skyforger un apvienība Bezgalībieši. Publika iepazīs arī baltkrievu svinību tradīcijas kopā ar Latvijas baltkrievu kolektīviem Rižanočka un Vitoki. Interesenti varēs tvert saulgriežu noskaņu zāļu darbnīcās.

Nakts tirgus

Kalnciema kvartālā 21.VI plkst. 16–23

Ieeja bez maksas

***

 

Saulgrieži deju ritmā

Pirmā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle RIBOCA un vācu mākslinieks Virons Erols Verts aicina uz vasaras saulgriežu sagaidīšanas pasākumu Ambereum Pagan Alliance. Elektroniskās mūzikas programma skanēs Andrejsalā no 21. jūnija plkst. 18 līdz 22. jūnija plkst. 10. Varēs dzirdēt eksperimentālas kompozīcijas pēcpusdienā, enerģisku tehnomūziku naktī, ambientas skaņas rītausmā. Pasākumā uzstāsies Rīgā un Berlīnē strādājoši dīdžeji un mūziķi. Programmas autors Virons Erols Verts piedalās Rīgas biennālē ar instalāciju Ambereum, kas ir aplūkojama mākslas stacijā Dubulti. Vairāk nekā 20 gadu viņš ir bijis iesaistīts Berlīnes naktsdzīvē un slavenā kluba Berghain darbībā.

Mūzikas programma

Andrejsalā (Andrejostas ielā 29) 21.VI plkst. 18

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 5

***

 

Joprojām introverti

No 26. līdz 30. jūnijam Rīgā notiks 17. Introvertās mākslas festivāls Ad lucem. To atklās koklētājas Laimas Jansones solokoncerts. Jaunajā programmā, apvienojot etnogrāfisko un mūsdienīgo, tradīciju un improvizāciju, mūziķe dalīsies savas pasaules bagātībā. Festivālā Ad lucem uzstāsies franču pianists Marks Vella (28.VI), kā arī britu čellists Metjū Bārlijs kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga (30.VI).

Laima Jansone

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 26.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja