Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

KDi iesaka: Raganu un zvaigžņu medības

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Raganu un zvaigžņu medības

Režisore Laura Groza-Ķibere turpina pasaules dramaturģijas klasikas izpēti: Dailes teātrī viņa iestudējusi Artura Millera Salemas raganas. Salema ir liekulības, iekāres un atriebības pārņemta pilsētiņa. Kad jaunas meitenes sāk apsūdzēt vietējos iedzīvotājus sakaros ar pārdabiskiem spēkiem, mazās kopienas dzīve tiek sagrauta. Arturs Millers raksta par notikumiem Amerikā XVII gadsimta beigās, taču kopš tā laika nekas daudz nav mainījies – cilvēki laiku pa laikam sarīko raganu medības, lai vērstos pret tiem, kuru uzskati nešķiet pieņemami. Lomas atveidos zvaigznes – Juris Žagars, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Inga Alsiņa, Gints Grāvelis, Dainis Grūbe, Intars Rešetins, Indra Briķe, Olga Dreģe, Dārta Daneviča, Anta Aizupe, Sarmīte Rubule, Juris Bartkevičs, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Mārtiņš Upenieks, Artūrs Dīcis, Andris Bulis, Lauris Subatnieks u. c.

Salemas raganas

Dailes teātra Lielajā zālē 1.II plkst. 19, 2.II plkst. 18, 3.II plkst. 15, 14., 20.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22

***

 

Privātās fantāzijas 

Nacionālajā teātrī tapusi izrāde Par tēviem. Tā pieteikta kā aktieru ansambļa un režisora Elmāra Seņkova kopdarbs. Lomās: Ainārs Ančevskis, Juris Hiršs, Ivars Kļavinskis, Egils Melbārdis, Igors Šelegovskis, Reinis Suhanovs un Valters Sīlis. "Tēva nozīme katram no mums dzīvē ir bijusi dažāda. Mūsu galvenie varoņi ir pārtapuši tēlos, epizodēs un dziesmās. Mūsu privātā pieredze ir pāraugusi fantāzijā un noderīgos praktiskos padomos, ko skatītājs varētu izmantot savā dzīvē," uzsver izrādes autori.

Par tēviem

Nacionālā teātra Aktieru zālē 3., 4., 11., 26.II plkst. 18.30

Biļetes pārdotas

***

 

Māksla! 

Piektdien, 1. februārī, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks 81. karnevāls Sumpurņa pils. Tas būs veltīts LMA simtgadei un vērienā pārspēs visas iepriekšējās balles. Uzstāsies Pērkons, Oranžās brīvdienas, Pienvedēja piedzīvojumi, Sudden Lights, Martas asinis, ansis, Viņa, Gas of Latvia u. c.

Karnevāls

LMA 1.II plkst. 20

***

 

Mums jādodas ceļā

Nacionālā teātra izrāžu ciklu, kurā tiek pētīti dažādi teātra izteiksmes līdzekļi (vizualitāte, kustība, skaņa un vārds), turpina komponista Jēkaba Nīmaņa Ceļojums uz ziemeļiem. Šoreiz uzmanības centrā ir skaņa. Mākslinieka Kriša Salmaņa noformētās izrādes iedvesmas avots ir Kārlis Skalbe. Dziesmu tekstu autors – dzejnieks Kārlis Vērdiņš. Lomās: Madara Botmane, Gundars Grasbergs un Uldis Siliņš.

Ceļojums uz ziemeļiem

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 5., 6., 11., 26.II plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

 

Kā dzīvot piepildīti

Režisore Rēzija Kalniņa Dailes teātra Mazajā zālē iestudējusi amerikāņu autora Šona Grenana lugu Alvas sieviete. Patiesos notikumos balstītā stāsta varoņi meklē atbildi uz jautājumu – kā dzīvot piepildīti un jēgpilni. Kā nepazaudēt sirdi, bet, ja to nākas zaudēt, kā dzīvot tālāk? Varoņus vieno kāda neredzama, spēcīga saikne. Stāsta centrā ir divi radoši cilvēki – Džoija un Džeiks, kuri sastopas dzīves krustcelēs. Lomās: Ērika Eglija, Gints Andžāns, Pēteris Liepiņš, Lilita Ozoliņa, Lelde Dreimane, Ilze Vazdika un Lidija Pupure. Alvas sieviete ir otrais Šona Grenana darbs, ko Rēzija Kalniņa uzvedusi Dailes teātrī. Jau divus gadus repertuārā ir izrāde Liec Dievam pasmieties.

Alvas sieviete

Dailes teātra Mazajā zālē 2.II plkst. 18, 3.II plkst. 15, 14.II plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 21–23

***

 

Pazudis ainavā

Piektdien, 1. februārī, kinoteātrī Splendid Palace notiks režisora Mārtiņa Grauda dokumentālās filmas Kondoru kalve pirmizrāde. Filma vēsta par mākslinieku Miķeli Fišeru, tā sākas ar to, ka mākslinieks dodas uz Latīņameriku, lai smeltos iedvesmu darbam, un pazūd. Skatītājiem tiek piedāvāts ceļojums Miķeļa Fišera pasaulē un elpu aizraujošā ainavā, kurā mitinās viņa radītās noslēpumainās būtnes.

Kondoru kalve

Pirmizrāde kinoteātrī Splendid Palace 1.II plkst. 20

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja