Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Sakrālās ainavas

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ekstravagantie viesi no Somijas

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra Vecgada koncerts klausītājiem piedāvā tikšanos ar spilgtiem viesiem no Somijas – 1996. gadā dzimušo diriģentu Klausu Mekeli un slavenāko somu džeza pianistu Īro Rantalu. Klauss Mekele dzimtenē diriģē nozīmīgākos orķestrus. Viņš izvēlēts par somu diriģēšanas meistara Esas Pekas Salonena asistentu Nībelunga gredzena jauniestudējumā Somijas Nacionālajā operā. Klausa Mekeles vadībā Lielajā ģildē skanēs Johannesa Brāmsa Ungāru dejas, Antonīna Dvoržāka Slāvu dejas un Volfganga Amadeja Mocarta 21. klavierkoncerts, kurā solo spēlēs neparedzamais un eksentrisksais Īro Rantala. Viņš arī iepriecinās klausītājus ar džeza improvizācijām. 

Koncerts

Lielajā ģildē 28.–30.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–60

 

***

Zvaigžņu ārijas 

Vecgada koncertā Latvijas Nacionālajā operā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā populārākās operu ārijas dziedās LNO solisti Ilona Bagele, Laura Grecka, Marlēna Keine, Inga Šļubovska- Kancēviča, Laura Teivāne, Jūlija Vasiļjeva, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis, kā arī viesmākslinieki – izcilais igauņu bass Ains Angers un krievu tenors Antons Rosickis.

Koncerts

LNO 27.–29.XII plkst. 19; 30.XII plkst. 12 un 19

Biļetes pārdotas

 

***

Ritms

Pasaulē pieprasītā Latvijas akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar Latvijas Radio bigbendu piedāvās kolorītu programmu, kurā džeza aranžējumā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Leonarda Bernsteina, Astora Pjacollas un Žorža Bizē mūzika.

Koncerts

Rīgas Kongresu namā 28.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

 

***

Es tevi mīlu Māksla 

Šodien galerijā Māksla XO tiks atklāta Helēnas Heinrihsones izstāde I Love You. Veltījums Aleksam Kacam. "Jūtu mulsums, naivums un tiešums. Vispārpieņemtā skaistuma etalona izmantošana romantizētas īstenības attēlošanā. Jauni cilvēki – mīlas pāri – ievērojamāko arhitektūras objektu un ainavu fonā. Romantisks skatījums, kura tīšprātīgo banalitāti ierobežo ironija," izstādi piesaka gleznotāja.

Helēna Heinrihsone

Izstāde I Love You. Veltījums Aleksam Kacam

Galerijā Māksla XO 22.XII–17.I

 

***

Sudraba slidas

Ķīpsalas hallē notiks ikgadējais Rīgas Ziemassvētku koncerts visai ģimenei. Šoreiz tam dots nosaukums Sudraba slidas – iestudējums veidots pēc Mērijas Meipsas- Dodžas stāsta motīviem. Tajā piedalīsies aktieri Dita Lūriņa un Juris Žagars, džeza mūziķis Daumants Kalniņš un estrādes leģenda Žoržs Siksna. Skanēs Raimonda Paula, Arvīda Žilinska, Ainara Virgas un ārzemju komponistu Ziemassvētku dziesmas, kā arī klasika – Sezāra Franka, Ādolfa Adāna, Džoakīno Rosīni un citu autoru mūzika. Skanējumu bagātinās vokālā grupa Framest, koris Maska, Emīla Dārziņa jauktais koris un orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā.

Koncerts

Ķīpsalas hallē 25.XII plkst. 17; 26.XII plkst. 14

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30 

 

***

Sakrālās ainavas

Nepalaidiet garām unikālu iespēju dzirdēt pianista Reiņa Zariņa koncertu: viņš atskaņos vienu no XX gadsimta klaviermūzikas virsotnēm – Olivjē Mesiāna 20 skatienu uz Kristus bērnu. Tā ir kontemplācija par dažādiem jaundzimušā Kristus bērna stāvokļiem. Mesiāns šajās poētiskajās, sakrālajās ainavās ar teju džezīgu pieskaņu iedzīvinājis mistiski savdabīgu, harmoniski greznu reliģisko tēlu pieredzi.

Reinis Zariņš 

Dzintaru koncertzālē 22.XII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja