Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Notiek festivāla "Allē - Jūrmalā!" galā izrādes "Brīnumu pilna pasaule"

Šodien un rīt Rīgas cirkā notiek festivāla galā izrādes Brīnumu pilna pasaule

Par abām izrādēm, kas noslēgs ceturto starptautisko jaunatnes cirka festivālu Allē—Jūrmalā!, projekta autore Lolita Lipinska stāsta — pašsaprotami, ka izrādēm dots tieši šāds nosaukums. "Cirkā nepārtraukti notiek brīnumi, tas cilvēkiem piedāvā visdažādākās iespējas — stāvēt uz rokām, karāties zem cirka kupola, strādāt ar dzīvniekiem un darīt visu ko citu. To visu apkoposim šī vakara un rītvakara izrādēs." Tiesa, pasaulslavenu cirka mākslinieku vietā skatītāju priekšā šoreiz stāsies jaunieši — piecu valstu cirka studiju dalībnieki, kas visu pagājušo nedēļu Jūrmalā notiekošajā festivālā cītīgi gatavojās šim pasākumam. Aicinājumam piedalīties festivālā atsaukušās cirka studijas gan no Latvijas, gan Lietuvas un Igaunijas, arī Baltkrievijas un Krievijas. Tālākie viesi ieradušies no Krievijas pilsētas Dzeržinskas un Baltkrievijas pilsētiņas Šarkovščinas. Šogad viesos pieteikušies arī somi, taču līdzekļu ir tik, cik ir, tādēļ nācies atteikt. Par to cirka izpilddirektore un šā projekta autore runā ar manāmu rūgtumu, tikai piebilst, ka pat Baltkrievija atradusi iespēju kaut nedaudz finansiāli atbalstīt savas valsts cirka studijas. "Mūsējie prasa atskaites un samazina finansējumu..." viņa nosaka. Taujāta, kādēļ, spītējot grūtiem laikiem, cilvēki turpina organizēt pasākumus, uzstāties, Lolita Lipinska iesmejas, — es nezinu! "Laikam jau tas ir fanātisms, dzīvesveids un nepieciešamība."

Taču neiešot jau runāt par skumjām lietām, jo cirka svētkiem nepieciešams krāšņs noslēgums! Tālab abās izrādēs piedalīsies arī kupls dalībnieku pulks, kura sastāvs izkristalizējies sestdien un svētdien Jūrmalā notiekošajā konkursā. Tajā tika noteikti paši labākie, talantīgākie un veiklākie. Tieši viņi kopā ar profesionālajiem Lietuvas un Latvijas cirka māksliniekiem apņēmušies iepriecināt skatītājus. "Iespējams, ka abu vakaru programma, kas varētu ilgt vismaz divas stundas, krietni atšķirsies," brīdina Lolita Lipinska un atzīst, ka šajās vakara izrādēs vajadzētu satilpināt pēc iespējas vairāk priekšnesumu, no kuriem katrs ilgst aptuveni četras minūtes. Viņa jau zina stāstīt, ka pavisam noteikti abās izrādēs piedalīsies skatītāju iecienītie mākslinieki — gaisa vingrotājs Aleksejs Šmagins un akrobāte Daiga Vilciņa. "Būs arī zvēru dresētāji, faķīri, burvju mākslinieki, klauni..." L.Lipinska sola. Skatītāji cirkā var ierasties stundu pirms izrādes sākuma — tātad jau no plkst.17, lai tuvumā iepazītos ar māksliniekiem un, ja ir interese, arī pamācītos dažādus trikus.

Izrāde

Izrāde Brīnumu pilna pasaule Rīgas cirkā 6. un 7.VII plkst.18. Biļetes Ls 4—10 Rīgas cirka kasē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja