Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas Cirka ēkas 120 gadu dzimšanas dienu atzīmēs ar vairākām izrādēm

Rīgas Cirka ēkas 120 gadu dzimšanas dienai ir veltītas izrādes, kas notiks tikai trīs dienas - 16.,17.un 18.janvārī, informē Lolita Lipinska, Rīgas Cirka pārstāve.

"Jubilejas ballē", izrādēs ,kas notiks tikai 16.janvārī, 17.janvārī un 18.janvārī Rīgas Cirkā - piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Vācijas, Krievijas mākslinieki. Tie ir mākslinieki, par kuriem interesējušies mūsu skatītāji, un kurusskatītāji grib redzēt atkal.Populārais klaunu duets no Krievijas - Davids Ļevickis un Vladislavs Rudenko pārsteigs skatītājus ar fantastiskiem ziepju burbuļu trikiem, kā arī viņi paši spēj "izaugt" milžu augumā. Nedalītu skatītāju , gan zēnu, gan vīru sajūsmu izpelnījās vācu mākslinieks Huberts Vavra jeb Master of Hellfire, kurš drosmīgi demonstrēja iespaidīgu ugunsšovu. Arī viņš ieradīsies uz Rīgas Cirka jubileju. Kā apgalvo cirka pārstāvji, skaisti ir lietuviešu mākslinieces Itanas Užupītes baltie baloži un lieliskie pūdeļi. No lielākā Eiropas cirka festivāla Visbādenē uz jubileju Rīgā ieradusies mūsu ekspresīvā gaisa vingrotāja Olga Guseva, ugunībā un došsirdībā neviens nav pārāks par Lazaroviem - osetīnu džigitiem. Visas izrādes garumā, pat starpbrīdī, bērni varēs draudzēties ar klaunu Viko. Bet arī tas vēl nav viss. Izrādi kuplina pārsteidzoši gaisa vingrotāji, akrobāti un spēkavīri - visi žanri, kādi vien 120 gadus Rīgas cirkā rādīti!

18.janvāra dienas izrāde pulksten 15.00 ir paredzēta kā svētku kulminācijas izrāde, uz kuru tiks ataicināti arī cirka sadarbības partneri, cirka mākslas un darba veterāni, kā arī Latvijas cirka mākslinieki, kuri sobrīd pārstāv mūsu mākslu pasaulē. Latvijas cirka māksla pastāv, priecē gan Rīgas Cirka skatītājus, gan skatītājus visā pasaulē. Latvijas mākslinieku vārdi regulāri atrodami Skandināvijas valstu, Vācijas, Beļgijas, Holandes, Dienvidāfrikas Republikas, Francijas, ASV, Lietuvas,Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas lielo cirku programmās.

Šodien Latvijā darbojas turpat desmit dažādas cirka studijas, starp tām arī cirka studija Rīgas Cirkā. Katram, kas vēlas, ir iespējams izmēģināt sevi kādā cirka žanrā. Un panākumi neliek uz sevi ilgi gaidīt!

Uz jubileju paredzējuši ierasties arī kaimiņvalstu cirku vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja