Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Spīķeros ir kuģi, lelles, teātris, mūzika, māksla, brieža desas un sarkanvīns

Kur tas īsti ir? Kaut viena norāde būtu! — lādējos, kad vasarā Spīķeros meklēju mākslas telpu kim?, maldoties kā pa Stradiņu slimnīcas teritoriju. Vaicāju apsargam, kurš norādīja virzienu, pēcāk pie sevis klusām izmurminot nepatiku. Ne es vienīgā pa Spīķeriem maldos, tāpēc nolēmu vecās tirgus noliktavas izstaigāt un publicēt karti.

***Kim?** ir mākslas telpa jeb Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts. Kim? 2.stāvā jeb Rixc virs Meta Cafe drīzumā lekcijas lasīs projekta Kinoskola pasniedzēji Normunds Naumanis, Dāvis Sīmanis, Dita Rietuma, Viktors Freibergs, Daira Āboliņa, Ināra Slucka. No ceturtdienas, 8.oktobra, plkst.19.00 kim? 1.stāvā jeb VKN telpa būs apskatāma Mika Mitrevica izstāde Entropijas kubs un festivāla Māksla+komunikācijas izstāde Enerģija. Ap plkst.21.00 sāksies Skaņu meža viesa amerikāņu noise mūzikas meistara Džona Vīzes koncerts. Darba laiks: t., c., p. 14—19; s. 12—18, sv. 12—18 Ieeja izstādēs bez maksas. Info: www.kim.lv, www.kinoskola.lv ***Kuģītis Darling** no Spīķeriem kursē pa dažādiem maršrutiem. Iepriekš pieteikties pa tālr.26668661. Info: www.kmk.lv, www.spikeri.lv. * Laikmetīgās kultūras mezglā **Dirty Deal Café** šīs nedēļas nogalē spēlēs dīdžeji, 16. un 17.oktobrī ar divām pirmizrādēm tiks atklāta teātra sezona. Dirty Deal 2.stāvā ir izstāžu telpa, kurā par brīvu apskatāma izstāde pret vardarbību, AIDS un rasismu. Paceļot galvu, redzamas Madaras Krieviņas locītās papīra dzērves — kopskaitā 5000. Izstādes darba laiks: o.—p. 11—19; s., sv. 12—19 Info: www.dirtydeal.lv ***Leļļu mākslas muzejs** ir brīnišķīgs. Citai lellei ģīmis pavisam melns, citai seja porcelāna balta un sārtiem vaigu galiem. Muzejā var apgūt leļļu un lāču darināšanu, skatīties multfilmas un zīmēt. Un cienāties ar āboliem var — tie sarindoti uz koka galda. Meitenēm te patiks. Vismaz kādas Liepājas skolas ekskursantu acis mirdzēja. Darba laiks: p., o. slēgts; t.—p. 11—18; s., sv. 11—17 Ieejas maksa: bērniem no 4 g. — Ls 2,50; pieaugušajiem — Ls 1 Info: www.dollart.lv ***Metakafe** brokastis var paēst par Ls 2,50 (ar pašceptu maizi!), zupas maksā Ls 2,70, pamatēdiens Ls 4,50, biezpiena plātsmaize ar ogu mērci Ls 2. Kafija te maksā latu, glāze sarkanvīna — Ls 2, pudele — Ls 9. Te ir daudz labu grāmatu. Lūk, Imants Ziedonis rakstījis: "Ne tas bijis, ne būs. Un par to nevienam nekas nav jāzina."

Darba laiks: darbdienās 9—23; s., sv. 10—23

Info: www.metakafe.lv

*

Koncertzāli Sinfonietta Rīga atklāja pērnajā nedēļā, skanot Vaskam, Ligeti, Berio, Krambam. Telpas skaistas, smaržo pēc koka. Pa zāles mazajiem lodziņiem redzama Daugava. Šīs nedēļas nogalē Sinfonietta Rīga būs senu un svētu budisma relikviju izstāde Relikvijas. 9.10. plkst.17—19; 10.10. un 11.10. plkst.10—19. Ieeja par ziedojumiem. Nākamnedēļ koncerti notiks mūzikas festivāla Arēna ietvaros.

Info: www.sinfoniettariga.lv

*

Desa & Co
divi sprigani čaļi Māris un Raitis tirgo briežu, mežacūku u.c. gaļas produktus līdzņemšanai un uz vietas grilē brieža desas. Var piedzert krūzi (250 ml) briežgaļas buljona ar zaļumiem par Ls 0,60. Sestdienu rītos pārdošanā esot desmaizes ar svaigu gurķi un kruasāni no Franču maiznīcas. "Uzņēmumam pieder arī Mēness aptiekas Rīgā, laipni lūgti!" aicina puiši.

Darba laiks: darbdienās 9 — 18; s., sv. 9 — 16.

*

Nakts tirgus darbu sāk, kad beidzas Centrāltirgus kņada un satumst. Nakts vidū te var dabūt gan burkānus, gan arbūzus, tikai tumsā lāga nevar saredzēt santīmus, jo spožos latus nevajag — te prece ir uz pusi lētāka nekā Centrāltirgū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja