Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tiks rīkota "Zinātnieku nakts"

26.septembrī vienlaikus četrās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī un Rēzeknē - notiks Zinātnieku nakts pasākums. Tā tēma "Materiāli ap mums un mūsos".

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Šāda veida pasākums Latvijā noritēs jau trešo gadu. Tie ir zinātnes svētki, kad viena vakara laikā jebkuram interesentam dota iespēja uz mirkli kļūt par zinātnieku. Ar šo pasākumu Latvija iekļausies to 28 valstu skaitā, kuras septembra pēdējās piektdienas vakarā organizēs dažādus pasākumus vairāk kā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, raisot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni, un ļautu sabiedrībai ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Pasākuma ietvaros plašākai sabiedrībai apskatei būs atvērtas zinātniskās laboratorijas Latvijas Organiskās sintēzes institūtā, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, Cietvielu fizikas institūtā, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūtā, kā arī augstskolu fakultātēs un zinātniskajos centros (Rīgas Stradiņa Universitātes Anatomikumā un Stomatoloģijas institūtā, Rīgas Tehniskās universitātes Biomateriālu inovācijas un attīstības centrā, Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē un Atomfizikas un spektroskopijas institūtā, Rēzeknes augstskolā, Daugavpils Universitātē un Latvijas Lauksiamniecības universitātē). Būs iespēja piedalīties zinātniskajos eksperimentos, diskusijās.

Zinātnieku nakts pasākumi tiks ievadīto plkst. 18, atklājot zinātnes kafejnīcu "Viedie materiāli - revolūcija tekstilrūpniecībā?" LU centrālajā ēkā. Zinātnes kafejnīcas darbību varēs vērot arī www.lu.lv.

Notiks fotogrāfiju konkursa "Zinātne un zinātnieki fotogrāfijās" konkursa laureātu apbalvošana LZA.

Vairāk lasiet: www.lza.lv/zinatniekunakts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja