Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

„Tumšajā treilerī” Rātslaukumā varēs iepazīt neredzīgu cilvēku ikdienu

Lai veicinātu sabiedrības izpratni un iejūtību pret neredzīgajiem valsts iedzīvotājiem, no 9. līdz 11. oktobrim Rātslaukumā būs novietots ”Tumšais treileris”, aicinot ikvienu iejusties neredzīga cilvēka ikdienā. Ieejot treilerī, redzīgie nokļūs melnā tumsā, pilnībā zaudējot orientāciju telpā. Apmeklētājus “Tumšajā treilerī” pavadīs gids – neredzīgs cilvēks, kuram katra diena jāpavada tumsā.

9. un 10. oktobrī „Tumšais treileris” būs atvērts no plkst. 13:00 līdz 18:00, savukārt sestdien, 11. oktobrī no plkst. 12:00 līdz 17:00.Latvijā ir vairāk nekā 120 000 cilvēku ar invaliditāti, tai skaitā 7000 redzes invalīdi. 98% sava laika vājredzīgi un neredzīgi cilvēki pavada mājās, četrās sienās. Lai padarītu viņu ikdienu kaut nedaudz gaišāku, septembra vidū – Latvijas notāri un Ideju Foruma bibliotēka uzsāka atbalsta programmu „DIA:logs”. Tās ietvaros tiks aktualizēti neredzīgu cilvēku problēmjautājumi, kā arī izdots speciāls audio žurnāls. „Izjūtas, ko redzīgi cilvēki, izdarot vienkāršas sadzīviskas darbības, gūst „Tumšajā treilerī”, palīdz labāk izprast neredzīgo apgrūtināto ikdienu. Septembra vidū, kad treileris bija novietots Līvu laukumā, to apmeklēja vairāk nekā 500 rīdzinieku. Vairums no viņiem atzina, ka neredzīgiem cilvēkiem ir nepieciešams atbalsts un izteica savu labo gribu, ziedojot projekta mērķiem,” stāsta treilera gide Ieva Rumpe.Oktobrī un novembra sākumā treileris viesosies Latvijas reģionos, kuros dzīvo visvairāk cilvēku ar redzes funkciju traucējumiem. 13. oktobrī “Tumšais treileris” būs pieejams Saldū, 14. un 15. oktobrī Liepājā, 16. oktobrī Ventspilī, 28. oktobrī Daugavpilī, 29. oktobrī Rēzeknē, 30. oktobrī Jēkabpilī, 4. novembrī Balvos  un 5. novembrī Cēsīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja