Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valdība piešķir līdzekļus ugunsdrošības pasākumiem 18 kultūras institūcijās

Otrdien, 31. jūlijā, valdība atbalstīja lēmumu piešķirt 507 026 latus Kultūras ministrijai, lai nodrošinātu ugunsdrošības prasības un veiktu neatliekamos ugunsdrošības pasākumus muzejos, teātros, kultūrizglītības iestādēs un citās kultūras institūcijās.

Līdzekļus Finanšu ministrija piešķīrusi no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem, pavēstīja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola.

Kultūras ministrija šajā gadā apkopoja informāciju par ugunsdrošības stāvokli Kultūras ministrijai padotības iestādēs un kapitālsabiedrībās, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja. Apkopotā situācija liecināja, ka daudzās kultūras iestādēs steidzami ir nepieciešami līdzekļi, lai mazinātu ugunsdrošības riskus un nodrošinātu pilnīgu ugunsdrošības situāciju atbilstoši normatīvajiem aktiem.

Līdzekļi paredzēti Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai, Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīvam, Daugavpils teātrim, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, Latvijas Nacionālajai operai, Latvijas Nacionālajam teātrim, Latvijas Leļļu teātrim un Rīgas Cirkam.

Tāpat arī līdzekļi paredzēti kultūrizglītības iestādēm - Liepājas mākslas vidusskolai, Rīgas horeogrāfijas vidusskolai, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolai un Rīgas Doma kora skolai.

Līdzekļi paredzēti arī neatliekamo ugunsdrošības pasākumu veikšanai muzejos - Rīgas vēstures un kuģniecības muzejam, Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam, Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam, Īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa - Turaidas muzejrezervāta - Turaidas pils kompleksam, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja