Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
"Jebkurā konkursā ir iespēja nepiedalīties, ja tas šķiet nepareizs," norāda konkursa uzvarētāja "Clean R" valdes loceklis

Kārtējais apstrīdētais iepirkums Jūrmalā

Diezgan ierastā prakse, ka iepirkumu konkursu rezultātus apstrīd zaudējušie pretendenti, turpinās Jūrmalā, kur oktobra beigās noslēdzās iepirkums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Piecu uzņēmumu konkurencē uz septiņiem gadiem apsaimniekošanas tiesības ieguva SIA Clean R, kas to veiks apmēram par 7,5 miljoniem eiro, piektdien lasāms laikrakstā Diena.

Ziņa par domstarpībām iepirkumu konkursa sakarā Dienu sasniedza nedaudz savdabīgā veidā – medijiem kāds Mārtiņš Gailītis bija izsūtījis preses relīzi ar virsrakstu Jūrmalas iedzīvotāji Truksnim pārmet negodīgu konkursu, citējot uzņēmuma Eco Baltia vide direktoru Jāni Aizbaltu, taču, kā atklāja Diena, šāds materiāls presei bija izsūtīts bez uzņēmuma ziņas un, pēc Aizbalta teiktā, acīmredzot sagatavots, tikai balstoties uz kanālā TV3 parādīto interviju. Taču tekstā pausto viedokli par iepirkumu konkursa norisi Aizbalts Dienai apstiprināja.

Eco Baltia vide uzskata, ka nolikums sagatavots tā, ka ir iespēja manipulēt ar skaitļiem. Dažās sadaļās SIA Clean R norādījusi cenu zem pašizmaksas, nodrošinot sev izdevīgus punktus konkursa vērtējumā, bet kopumā jūrmalnieki pārmaksāšot, uzsver Aizbalts. Piemēram, vērtīgus punktus Clean R ieguvusi pozīcijā par pazemes konteineru izbūvi, piedāvājot neadekvāti zemas cenas, bet var gadīties, ka šādus konteinerus nemaz neliks izbūvēt. 

Bez jau minētajām iebildēm pret pazemes konteineriem sūdzībā apšaubīta nepamatoti zema apsaimniekošanas cena par kubikmetru, kā arī lūgts izvērtēt, vai Clean R kvalificējas iepirkumam, ja vienā no punktiem norādījusi nevis savu, bet apakšuzņēmēja pieredzi līdzīgu darbu veikšanā. 

Savukārt SIA Clean R valdes loceklis Guntars Levics uzsver, ka uzņēmuma piedāvātā cena ir adekvāta un tikusi aprēķināta atbilstoši nolikumam, kurā ietvertas vairākas pozīcijas. "Esam pietiekami liels un spēcīgs tirgus spēlētājs un varam piedāvāt konkurētspējīgas cenas. Tajā pašā laikā neesam ieinteresēti piedāvāt zemāku cenu, nekā līguma termiņā spēsim nodrošināt," Dienai norādīja Levics. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 25.novembra, numurā!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas