Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baltcom: Valdības piedāvātais risinājums elektrības cenas kompensēšanai nav pareizs

Valdības piedāvātais risinājums elektrības cenas kompensēšanai nav pareizs, biznesa portālam Nozare.lv norāda viens no elektroenerģijas tirgotājiem Baltcom TV.

"Baltcom vienmēr ir iestājies par to, ka valdībai ir jāmeklē veidi, kā mazināt elektroenerģijas izmaksu slogu mazturīgajiem iedzīvotājiem, daudzbērnu ģimenēm un citām mazaizsargātām sabiedrības grupām. Tomēr priekšlikums tikai mēnesi pirms elektroenerģijas tirgus atvēršanas, ka elektroenerģijas tirgotājam atlaide par elektroenerģiju ir jāiekļauj rēķinā klientam, bet pēc tam pašam šī summa jāatgūst no valsts, ir pašos pamatos nepareizs. Valsts pabalstu administrēšana mazturīgajiem ir valsts un pašvaldību, nevis uzņēmēju atbildība," uzskata uzņēmuma elektroenerģijas produktu grupas vadītāja Elizabete Podinska.

Kā norāda uzņēmuma pārstāve, lai valdības piedāvāto modeli īstenotu, uzņēmumam būtu jāveic izmaiņas gan datubāzēs, gan norēķinu sistēmā, kas ir laika un izmaksu ietilpīgi. Turklāt būtu jābūt pieejamai vienotai datubāzei un ik mēnesi uzņēmumam būtu jāpārbauda maznodrošināto statuss gan esošajiem klientiem, gan jaunajiem klientiem. Neesot skaidrs arī tas, kā varētu notikt datu apmaiņa, ņemot vērā, ka daļa informācijas varētu būt sensitīva un saistīta ar personas datu aizsardzību.

Diena.lv jau vēstīja, ka otrdien asās diskusijās Ministru kabinets tā arī nespēja vienoties par veidu, kā maznodrošinātajiem kompensēt gaidāmo elektroenerģijas cenas kāpumu. Mēģinot panākt kompromisu, balsi pret Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāri Ievu Jaunzemi nācās pacelt pat citkārt tik nosvērtajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē